Üzleti tippek

Indul az Orbán-tévé

Havonta megjelenő videoüzenetekben válaszol a hozzá érkezett kérdésekre Orbán Viktor a megújult honlapján, mindennapi munkáját pedig életszagú OV-TV-adásokban mutatják be - mondta a péntek délután elindult új honlap főszerkesztője, Szabó Edina.

A politikusok felfedezték az internetet

Orbán Viktor az első pártelnök Magyarországon, aki az internet videotartalmát használja, nem úttörő gondolat azonban a világháló kampánycélú igénybevétele. Gyurcsány Ferenc blogjában rendszeresen számol be fontos eseményekről, sok információ előbb olvasható itt, mint pártja hivatalos közleményeiben. Több minisztere, így Lamperth Mónika is blogírásra adta a fejét, leendő kormányszóvivője, Demcsák Zsuzsa pedig éppen az internetes naplója körüli botrány miatt esett el az állástól. Az SZDSZ vezető politikusai közül szinte mindenki fent van az iwiw-en, igaz, csak esetszerű kommunikációra használják. Fodor Gábor a közösségi portálon jelentette be például, hogy indul a pártelnöki posztért.

A főszerkesztő, aki Orbán Viktor sajtótitkára is, arra hívta fel a figyelmet, hogy a honlap nemcsak külsőségeiben újult meg, de két, Magyarországon bizonyos értelemben “úttörő jellegű”, havonta új tartalommal jelentkező rovattal is bővült.

Az egyik az internetes fogadóóra, amely azt jelenti, hogy a Fidesz elnöke videoüzenetben válaszol a hozzá érkezett kérdésekre, a másik újítás pedig az úgynevezett “OV-TV”, amelynek adásaiban “életszagú képet” akarnak mutatni a pártelnök munkájáról, mindennapjairól – mondta Szabó Edina.

Nem valóságshow

A főszerkesztő ugyanakkor leszögezte: nem terveznek valóságshowt csinálni Orbán Viktor életéből, inkább azt a képzetet próbálják eloszlatni, hogy a politika és politikusok távol vannak a valóságtól és a mindennapi problémáktól. Hangsúlyozta, hogy a pártelnök is emiatt tartotta fontosnak a rovat elindulását.

Szabó Edina elmondta: az Orbán Viktorhoz érkező leveleket maga válogatja, olyan kérdéseket, észrevételeket, kritikákat választ, amelyek nagyobb problémákat érintenek és többeket érdekelhetnek. Mint mondta, “a fogadórákon” moderátor szerepet is betölt.

Az MTI kérdésére válaszolva hozzátette: a fogadóórákra készült videoüzeneteket 10-15 percesekre tervezik, így például az előre felvett két anyag körülbelül12 perces, míg az OV-TV esetében a kiválasztott témához igazodik a film hosszúsága, így a honlapra felkerült három anyag váltakozó terjedelmű.

Lévai Anikó közéleti tevékenységét is bemutatják

Szabó Edina szerint azért most újították meg a honlapot, mert ennek éppen most jött el az ideje. Mint mondta, az előző honlap a 2006-os országgyűlési választások alatt változott meg, de tudták, hogy a rohamtempóban akkor elkészített oldal nem volt alkalmas arra, hogy Orbán Viktor munkáját bemutassa, és az érdeklődőket megfelelő színvonalon lássa el információval.

A főszerkesztő kitért arra is, hogy a honlapon Orbán Viktor feleségének, Lévai Anikónak a közéleti tevékenységét is bemutatják. “Anikó öt gyermeket nevel, tanít, rendszeres jószolgálati tevékenységet végez, ezekről mind be fogunk számolni” – mondta Szabó Edina.

Fidesz megújulás, honlap megújulás

Az MTI-nek fideszes források azt mondták: a Fidesz jövő hét végi kongresszusa elé időzített honlap-bemutatás a párt politikai megújulásáról szóló folyamataiba illeszkedik, amelyek Orbán Viktor elnöki programjának ismertetésével kezdődnek a kongresszuson.

Neve elhallgatását kérő fideszes politikus szerint a honlap a saját tábor megerősítése és a velük való kapcsolattartás mellett leginkább a hatékonyabb és gyorsabb kommunikációt szolgálja, hiszen a fogadóórákon Orbán Viktor bármilyen témában megszólalhat. Az MTI információi szerint a pártelnök azért is támogatta azt a megoldást, hogy videofelvételeken szólaljon meg, például a blogolás helyett, mert így minden az ő részvételével zajlik.

Az MTI úgy tudja, hogy a Fidesz honlapja is hamarosan megújul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik