Üzleti tippek

FedEx: Az ipari parkok is jó ügyfelek

A FedEx csomagküldéssel foglalkozó vállalat a küldemények száma és gyakorisága alapján tesz különbséget megrendelői között. A magyar közép- és nagyvállalatok, valamint a multinacionális cégek veszik leginkább igénybe szolgáltatásait – közölte a FigyelőNet kérdésére Pfiszter János, akit 2007 áprilisában neveztek ki a FedEx Magyarország ügyvezető igazgatójának.

A cég 2007 áprilisában megvásárolta szolgáltató partnerét, a Flying-Cargo Hungary Kft.-t. A cég központi irodája Ferihegyen van, és 58 munkatársat foglalkoztat. A FedEx azért döntött a közvetlen jelenlét mellett, mert Magyarország szerepe egyre nő az EU-ban, valamint az export és import jelentős növekedését prognosztizálják. A cég számára a kkv-ket tömörítő ipari és üzleti parkok jó ügyfeleknek bizonyulnak – közölte Pfiszter.

A FedEx a magyar GDP megtermelésének 95 százalékánál van jelen – közölte Michael Mühlberger, a vállalat kelet-közép-európai regionális igazgatója. A FedEx április elején jelentette be a Flying Cargo megvásárlásáról szóló megállapodást. A tranzakció április végén lezárult.

A közvetlen tulajdonlásra azért volt szükség, hogy a társaság gyorsabban és rugalmasabban reagálhasson a vevői igényekre – hangsúlyozta a regionális igazgató.

A vállalat helyi adatokat nem közöl, így a hazai tervekkel kapcsolatban Michael Mühlberger részleteket nem közölt. Globálisan a GDP megtermelésénél 99 százalékban van jelen a 24-48 órán belüli kézbesítéssel. A magyarországi beruházások „jelentős nagyságrendet” képviselnek és elsősorban az infrastruktúra fejlesztését szolgálják.

A regionális igazgató elmondta, hogy a magyarországi befektetéshez jó hátteret adott Magyarország európai uniós tagsága, hiszen így az egységes jogrend alapján végezhetik a tevékenységét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik