Üzleti tippek

Megújul a Bartók Rádió

A klasszikus zenét és kulturális műsorokat sugárzó adó szeretné megkétszerezni hallgatottságát.

Május 7-től fiatalosabb, személyes hangvétellel, a mai életvitelhez jobban igazodó műsorválasztással szólítja meg hallgatóit a Magyar Rádió 3. adója, a Bartók Rádió.

Az adó közleménye szerint azokat is meg kívánja szólítani, akik eddig csak elvétve vagy egyáltalán nem kapcsoltak hullámhosszukra.

A klasszikus zene és a kultúra nem múzeumi tárgy, hanem élő valóság”, mondta Farkas Zoltán, a Bartók Rádió főszerkesztője, aki szeretné megduplázni az adó hallgatottságát.

Az új Bartók Rádió reggeltől délig és délután élő magazinműsorokkal jelentkezik, benne a népszerű klasszikus zene és a kulturális élet hírei mellett időjárással, közlekedési információkkal, kulturális témájú riportokkal, rejtvényekkel.

Délben és este hangverseny- és opera-közvetítéseket sugároz az adó. Délutánonként jelentkezik a Rádiószínház produkcióival. A jazzkedvelők is állandó helyen találják meg a nekik szóló műsorokat minden éjjel, valamint szerdán és vasárnap kora este.

A zenei ismeretterjesztő sorozatok jellemzően hétvégén hallhatók, szombat délután és vasárnap délelőtt pedig kiemelt figyelmet kapnak a gyerekek is. Megújult és gyakrabban jelentkezik a kívánságműsor, melyet egy megadott listából a hallgatók szerkeszthetnek szavazataikkal.

Új műsor az Esti kérdés, mely a Magyar Rádió által kiadott közlemény szerint keddtől szombatig várja a hallgatókat egy-egy aktuális témáról folytatott “entellektüel csevegéssel”. Éjjel a BBC szerkesztésében továbbra is a Notturno műsorfolyama szól, 11 különböző európai ország adásával összekapcsolva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik