Üzleti tippek

Már nemcsak az Il Ferro dőlt be

Egyre több autóreklámos cég húzza le a redőnyt. Az eddig ismeretlen Mobil Reklám Hungária (MRH) sem fizet partnereinek.

A cég 180 ezer forintos belépődíjat kért ügyfeleitől, de kifizetés helyett csak lezárt irodát találtak a hopponmaradt autósok.

Lapunk úgy értesült, hogy az MRH irodái bezártak, szerkesztőségünk telefonon nem tudta elérni a céget. Egy póruljárt ügyfél úgy tudja, hogy nemcsak az iroda zárt be, hanem a pénz is elfogyott a cégből. Egy másik ügyfél április 17 óta nem kapta meg járandóáságát.

Egyik ügyfelük elmondása szerint eleinte készpénzben kapták meg havidíjukat az ügyfelek, de idén februárban azt közölték vele, hogy ezentúl csak adószám ellenében fizetnek, mivel a kifizetés bevételnek minősül. Miután adószámot igényelt, számlatömböt kértek tőle. Amikor az alapján szerette volna megkapni a járandóságát, a cégnél állítólag azt mondták, hogy a készpénzes nem jó, mert ezentúl átutalással küldik a pénzt. A nevét nem vállaló ügyfél elmondása szerint azóta csak az utalási határidőt módosították 8-ról 15 napra, de pénzt mindenddig nem kapott. A cégnél arra hivatkoztak, hogy a határidő kitolására szoftverfrissítés miatt volt szükség.

Az ügyfél ezután a rendőrséghez fordult, ahol közölték vele: legalább két hónapos fizetési elmaradásra volna szükség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik