Üzleti tippek

Fotós magazint indít az MTI

Kivitelében és tartalmában is nívós, negyedévente megjelenő fotós magazint indított Fotós Szem címmel a Magyar Távirati Iroda (MTI) Zrt. – jelentették be csütörtökön Budapesten. A negyedévente megjelenő lap főszerkesztője Vince Mátyás, az MTI elnöke.

A magazin – amely az előző három hónap legjobb hazai és külföldi sajtófotóiból válogat – nemcsak az amatőr vagy profi fotósoknak szól, hanem azoknak is, akik olvasóként érdeklődéssel szemlélik, mit milyen képi megoldással juttat el hozzájuk a média. A képet, a megörökített pillanat színvonalas ábrázolását középpontjába állító kiadvány első száma 132 oldalon 92 színes és 20 fekete-fehér képet közöl.


„A lap koncepciójának lényege kiemelni a sajtófotót az évtizedek óta rákényszerített statisztaszerepből” – jelentette be Vince Mátyás főszerkesztő.

A Fotós Szemben a képek nem cikkek, hírek illusztrációjaként jelennek meg, hanem „saját jogukon”, önálló médiaműfajként. Egy oldalon legtöbbször csak egy fotó szerepel a fotográfus nevével és fényképével, valamint rövid képaláírással. A lapban a profik mellett amatőr fotósok kiemelkedő képei is helyet kapnak.

A címlapkép mellett – amely igazi fotóriporteri bravúr, hiszen az Afganisztánban készült kép azt a pillanatot ábrázolja, amikor egy brit aknavetős katona mellett a földbe csapódik egy ellenséges tüzérségi lövedék – a lap több mint fél tucat rovatba rendezve kínál képeket a közönségnek.

A nagyvilág és Magyarország eseményei mellett külön blokkban foglalkozik a folyóirat a kultúra, a sport és a természet kínálta témákkal. Külön rovat mutatja be a mindennapok bravúrosan elkapott mozzanatait is. A Fotós Szem válogat az MTI archívumából is: 1937-es, 1945-ös és 1956-os képeken villantva fel a múlt egy-egy pillanatát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik