Üzleti tippek

Wapos ügyintézés az önkormányzatnál

Mától a wapon keresztül is intézhetik önkormányzati ügyeiket a budaörsiek. A tavaly novemberben bevezetett SMS-ügyintézés után egy wapos felülettel kiegészülve teljes körű megoldást kínál a Budaörsi Önkormányzat az e-government, azaz az elektronikus kormányzat területén.

A Pannon támogatásával a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatástudományi Kara mellett működő E-Government Alapítvány végezte el a waptechnológia ügyintézésben való alkalmazhatóságának a kutatását.

A budaörsi önkormányzat ügyfelei mobilkészülékük segítségével mindenféle előzetes regisztráció nélkül az SMS mellett immár a wapon is intézhetik hivatali ügyeik egy részét: információkat kérhetnek, időpontot foglalhatnak akár az okmányirodába is és az ügyintézést magát is előkészíthetik, például az anyakönyvi kivonatokkal, lakcímbejelentéssel, vállalkozói igazolvánnyal kapcsolatos ügyeiket. A szolgáltatás részletes leírása megtalálható Budaörs város honlapján, a www.budaors.hu címen.

A budaörsi helyhatóság más ügyekben is meglepő gyorsasággal magáévá tett újszerű megoldásokat: a település számos magán-egészégügyi intézménnyel kötött szerződést lakói ellátása érdekében. Eközben a magánszolgáltatók bevonása az ellátásba országos szinten jelenleg komoly politikai csatározásokat okoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik