Üzleti tippek

Mobiltelefonos csalás terjed

Újfajta módszerrel csalnak ki pénzt a mobilszolgáltatók ügyfeleitől.

A FigyelőNet egyik olvasója arra hívta fel a figyelmet, hogy egy ismeretlen férfi a Pannon nevében próbál meg pénzt kicsikarni a Pannon ügyfeleitől. A Dr. Tóth néven bemutatkozó férfi telefonon hívja fel az áldozatait és azt mondja, hogy a hívott fél telefonszámát kisorsolták és az előfizető 7 millió forintot nyert.


A nyereményösszeg postázásához mindössze annyit kér a férfi, hogy az előfizető vásároljon 28 ezer forintért egy Pannon előfizetői kártyát, de ne használja fel. Ehelyett meg kell várnia az ismeretlen férfi újabb hívását, és be kell diktálnia a kártyán található kódszámot. (Ezt a kódot kell a telefonszám feltöltéséhez felhasználni).

Állítólag az olvasónk édesapjával esett meg ez a történet. A csalódott ügyfél a kód bediktálása után már nem tudta felhasználni a feltöltőkártyát. Így valószínűsíthető, hogy az ismeretlen csaló a saját céljaira használta fel a feltöltőkártya összegét.


Dr. Majorosi Emese, a Pannon sajtó- és információs igazgatója a FigyelőNetnek nyilatkozva határozottan cáfolta, hogy nekik ilyen típusú nyereményjátékuk lenne. “Nemcsak a Pannon nevével élnek vissza” – hangsúlyozta lapunknak az igazgató. Elmondása szerint már egy éve a mobilszolgáltatók közleményt adtak ki, melyben felhívták a figyelmet a csalásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik