Üzleti tippek

A rendőrök bepanaszolták a TV2-t

Az ORFK szóvivője bepanaszolta a TV2 Mokka című műsorát egy moderálatlan megjegyzés miatt. Az ORTT jogosnak találta a panaszt.

Dr. Garamvölgyi László rendőr ezredes, az Országos Rendőr-Főkapitányság szóvivőjének bejelentése alapján az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) Panaszbizottságának 2. sz. eljáró tanácsa megvizsgálta az MTM-SBS Televízió Zrt. 2007. február 15-én sugárzott „Mokka” c. műsorát. A panaszos beadványában kifogásolta, hogy a műsorban több kifogásolható kijelentés is elhangzott a rendőrséggel kapcsolatban, különösen sérelmezi azt, hogy a „rendőr barom állatok” kifejezés a műsorvezető részéről kommentár, moderálás nélkül maradt – tudatta szereksztőségünkkel az ORTT.

Az eljáró tanács megállapította, hogy a panaszos által sérelmezett „rendőr barom állatok” kifejezés a műsorszámban elhangzott, és az a műsorvezető részéről reakció és moderálás nélkül maradt.

Az eljáró tanács véleménye szerint – ellentétben a műsorszolgáltató írásbeli álláspontjában megfogalmazottakkal – az élő műsor és a felkészült műsorvezetés is ad arra lehetőséget, hogy az akár előre kiszámíthatatlan kijelentések se maradjanak megfelelő észrevétel, illetve kommentár nélkül. Az eljáró tanács véleménye szerint a műsorvezető nem hagyhatta volna az inkriminált szöveget mindenfajta moderálás nélkül, különösen egy közszolgálati műsorszámban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik