Üzleti tippek

Március 15-én indul a Lánchíd

Március 15-én, reggel hat óra előtt öt perccel megkezdi műsorszolgáltatását a Lánchíd Rádió Budapest – közölte kedden Belénessy Csaba főszerkesztő.

Mint mondta, „emlékezetes naphoz”, a sajtószabadság ünnepéhez akarták kötni a startot; „ha mozgalmas hétvége lesz, azt a rádió nyilván közvetíteni fogja, de nem mérlegeltünk ilyesmit” – mondta kérdésre válaszolva.

Január végén még csak annyit árult el Belénessy Csaba, hogy tavasszal indul a főváros körzetében fogható új, konzervatív szolgáltató- és hírrádió, a start több sajtóhírben április 20-ra beharangozott időpontja, azonban „nincs kőbe vésve”; akkori tájékoztatása szerint a tulajdonosok azzal számolnak, hogy a rádió egy év alatt Budapest egyik meghatározó adója lesz, két esztendőn belül pedig pénzügyileg nullszaldóssá válik.

Mint mondta, a 40 belsős munkatárs mellett negyven külsőst keresnek, utóbbiakat elsősorban a tulajdonosi kör másik két médiumának munkatársai közül. Velük kapcsolatban akár az is elképzelhető, hogy saját műsort kapnak a bedolgozók, de akár az is, hogy egy-egy eseményről két médiumnak is tudósítanak – jelezte a főszerkesztő.

A tavalyi év utolsó napjaiban azzal váltott ki jelentős médiaérdeklődést az adó, hogy jelenlegi tulajdonosai még az indulás előtt kivásárolták a cégből a két alapító magánszemélyt, akik hét évre elnyerték a 100,3 MHz-es frekvencia használatának jogát az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) pályázatán.

Az ORTT szeptemberben hirdetett eredményt két hullámsáv hasznosításáról: a Lánchíd Rádió Kft. a Rádió1 korábbi, ám a pályázó cég számára nem megfelelő, így visszaadott frekvenciáját kapta meg.

A másik nyertes, a Start Média Kft. az egykori Pannon Rádió frekvenciáját kapta meg; ez utóbbival a médiahatóság egyebek mellett tetemes koncessziósdíj-tartozása és szabálytalan működése miatt bontott szerződést 2003 őszén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik