Üzleti tippek

Elfogadták a Start-program kibővítését

Az Országgyűlés elfogadta a Start-program kiterjesztéséről szóló törvényt: a munkáltatók kapnak kedvezményeket.

A pályakezdő fiatalok, az ötven év feletti munkanélküliek, valamint a gyermek gondozását, illetve a családtag ápolását követően munkát keresők foglalkoztatásának elősegítéséről, továbbá az ösztöndíjas foglalkoztatásról szóló törvény szerint a Start plusz programban résztvevőt foglalkoztató munkáltató mentességet kap a tételes egészségügyi hozzájárulás megfizetése alól, és csak a kedvezménnyel csökkentett közteher összegét kell havonta lerónia.

Ez az első évben a munkavállaló havi bruttó keresetének 15 százaléka, a második évben a havi bruttó kereset 25 százaléka. Ebben a programban a kisgyermeküket nevelő szülők vehetnek részt.

A Start extra programban résztvevőt foglalkoztató munkaadó mentes a tételes egészségügyi hozzájárulás megfizetése alól, ezen túlmenően az első évben a munkáltatónak nincs járulékfizetési kötelezettsége, a második évben a munkáltató a bruttó kereset 15 százalékát fizeti meg közteherként. A programban az ötvenedik életévüket betöltöttek, illetve az alacsony iskolai végzettséggel rendelkezők vehetnek részt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik