Üzleti tippek

Közbeszerzési részvételre buzdítják a cégeket

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) valamint az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. a kis- és középvállalkozások versenyképességét elősegítő együttműködési megállapodást kötött szerdán Budapesten.

A dokumentumot sajtótájékoztató keretében Parragh László, az MKIK elnöke, és Nagy Attila az ÁAK vezérigazgatója írta alá. A megállapodás lényege, hogy a kamara közreműködésével minél több kisvállalkozás értesüljön az ÁAK útfenntartással kapcsolatos közbeszerzési eljárásairól.

Az aláírók szerint minél nagyobb számban indulnak a tendereken kisvállalkozások, annál szélesebb lesz a verseny, ami jelentős megtakarítást eredményezhet a sztrádakezelő számára.

Nagy Attila elmondta: tavaly az ÁAK által lebonyolított közbeszerzési tenderek összértéke több mint 13 milliárd forint volt, ezek felét tették ki olyan kisebb korlátfestési, zajvédő fal javítási, kaszálási, gyomirtási, szemétszedési, takarítási munkák, amelyeket kisvállalkozások is el tudnának végezni. Az ÁAK folyamatosan tájékoztatja a kamarát beszerzési eljárásairól, és azokat mindkét fél weboldalain közzéteszi.

Parragh László közölte: az ÁAK és az MKIK közös képzési programot dolgoz ki, amivel elő kívánják segíteni a vállalkozások pályázatokon, tendereken való részvételét. Közös rendezvényeket, fórumokat szerveznek, és gyakorlati útmutatókat is készítenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik