Üzleti tippek

Újabb kirúgások a Magyar Hírlapnál

Az utolsó felvonásban a külpolitikai és a gazdasági rovat vezetőjétől vált meg a Magyar Hírlap vezetése, és felmondott az egyik főszerkesztő-helyettes.

Kriván Bence gazdasági, és Medgyesi Csilla külpolitikai rovatvezetőnek is távoznia kell a Magyar Hírlaptól, hivatalos magyarázat szerint „átszervezés” miatt, miután megszűnnek a rovatvezetői posztok. Így három és fél hónap leforgása alatt a november közepén főszerkesztővé kinevezett Gazsó L Ferencnek lényegében sikerült majdnem teljes egészében elküldenie, távozásra késztetnie a hírlapos régi gárdát. Közben értesült lapunk arról is, hogy Erdei Tamás föszerkesztő-helyettes felmondott.


A FigyelőNet információi szerint a most elküldött két rovatvezető volt az utolsó, akik kritikával illeték Gazsó L. Ferenc teljesítményét, amit egyébként az újság auditált példányszáma híján leginkább a távozottak számában lehet mérni. A sor múlt év november 7-én nyílt meg, amikor Széles Gábor laptulajdonos menesztette posztjáról Szombathy Pált, miután a főszerkesztő nem volt hajlandó megválni egyik helyettesétől, illetve R. Székely Júlianna és Szále László publicistáktól. Gazsó L Ferenc november közepi kinevezését követően felgyorsultak az események, lapátra tették Para Kovács Imrét, felállt a belpolitikai rovat krémje, másfél hónapja a gazdasági rovat hat munkatársa mondta be az unalmast, most pedig a két utolsó, a régi Magyar Hírlap gárdájához tartozó vezető munkatársat küldték el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik