Üzleti tippek

Kirúgták Szaniszló Ferencet

Szaniszló Ferenctől, a Duna Televízió Híradójának eddigi főszerkesztőjétől is megválik a most folyó csoportos elbocsátás során a közszolgálati médium – erősítette meg Cselényi László, az intézmény elnöke az MTI értesülését.

A lépés indokairól nem kívánt nyilatkozni, ahogy azt a közszolgálati médium menedzsmentjének egyik tagjától származó értesülést sem kommentálta, hogy „bizalmi jellegű problémák” voltak a főszerkesztő és a vezetés több tagja között.

Cselényi László arra emlékeztetett: csoportos leépítésnél nem kell indokolnia a cégnek minden egyes elbocsátást. Szólt arról is, hogy ideiglenesen Kiss Rita főgyártásvezető tölti be a Híradó főszerkesztői posztját.

Két hete számoltunk be arról, hogy a tavaly ősszel beharangozottnál kevesebb, összesen félszáz belsős munkatársat bocsát el a Duna Televízió. Az információ szerint a menedzsment azt vállalta: ha döntően nem változik meg a cég anyagi helyzete, a következő két évben nem lesz újabb csoportos létszámleépítés.

A hírügynökség tavaly október eleji értesülése szerint akkor mintegy 580 dolgozójának hetedét-nyolcadát tervezte elbocsátani a Duna Televízió; a lépés oka, hogy a színlelt szerződések felszámolása, valamint az adóemelés évente több százmilliós pluszkiadást jelent a gazdasági egyensúlyára évek óta kínosan vigyázó intézmény számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik