Üzleti tippek

Zalai gazdasági iroda nyílt Frankfurt-Hahn repülőterén

Rajna-Pfalz tartomány és Zala megye gazdasági, kulturális kapcsolatai fejlődésének elősegítésére zalai képviselet nyílt a Frankfurt-Hahn-i repülőtéren működő Közép- és Kelet-Európa Centrumban kedden - tájékoztatta a zalai megyegyűlés alelnöke az MTI-t.

Pintér László telefonon elmondta: a németországi tartománnyal tavaly októberben kötött együttműködési szerződés megvalósításának első gyakorlati lépése a zalai gazdasági iroda létrehozása.

“A befektetési, kereskedelmi, idegenforgalmi és kulturális kapcsolatok fejlesztésének előmozdítása a közös célunk, de nemcsak a szorosan vett zalai, hanem regionális érdekeket, együttműködéseket is képviselni, szervezni kívánunk az iroda révén” – hangsúlyozta a Zala megyei közgyűlés alelnöke.

Pintér László hozzáfűzte: az ügy sikere érdekében Rajna-Pfalz tartomány gazdasági minisztériuma magára vállalta az irodabérlés költségét. Az iroda vezetőjének, a zalaegerszegi Foglszinger Krisztiánnak a költségeit pedig a németországi piacra exportáló zalaegerszegi Anton Kft. finanszírozza.

Az iroda kezdetben kéthetente 3 napon át fogadja az ügyfeleket.

A német-magyar kapcsolatok fejlődését jól szolgálja az is, hogy tavaly óta menetrend szerinti légijáratok közlekednek a sármelléki Fly Balaton és a Frankfurt-Hahn-i repülőtér között – tette hozzá a zalai közgyűlési alelnök.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik