Üzleti tippek

Elhunyt Pálos Tamás

A Magyar Távirati Iroda (MTI) volt vezérigazgatóját 73 éves korában szerdán érte a halál – közölte a Axel Springer Magyarország Kft. szerdán az MTI-vel.

Pálos Tamás, az Europress alapító főszerkesztője súlyos betegség után január 31-én hunyt el. Temetéséről később intézkednek.

Pálos Tamás 1934. április 13-án született Budapesten. AZ MTI-nél 1953-ban kezdett dolgozni, 1963-ban a hírügynökség varsói tudósítója lett. Külföldi sajtótapasztalatai és nyelvtudása révén 1963-tól a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottságának munkatársaként, alosztályvezetőjeként, illetve osztályvezető-helyetteseként a külföldre irányuló tájékoztatással foglalkozott.

1982-ben ismét az MTI-hez került, ahol a vezérigazgató első helyettesévé, az intézmény főszerkesztőjévé nevezték ki. 1989-től 1990 augusztusáig államtitkári besorolásban a hírügynökség vezérigazgatója, majd rövid ideig ügyvezető vezérigazgatója volt.

1991-ben az akkor megalakított Ferenczy Europress Budapest Sajtó- és Fotóügynökség, majd 2002-től a Régiópress főszerkesztője volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik