Üzleti tippek

Pély Barna főiskolai tanár lesz

A Kodolányi János Főiskola 2007. őszén beindítja új előadóművészet (jazzhangszer és jazzének) szakát. A szak különlegessége, hogy a jazz oktatási program kiegészül popzenei képzéssel is. A tanári karban helyet kapott Pély Barnabás is.

Az új művészeti tanszék vezetője Mits Gergely, művészeti vezetője Szabó Dániel.

Jelenleg Magyarországon csak a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezhető jazzhangszer és -ének előadóművészi diploma, ahol évről-évre 5-10-szeres a túljelentkezés – szögezi le a főiskola közleménye.

Az új szakot a Kodolányi János Főiskola közösen dolgozta ki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemmel, így a főiskola leendő hallgatóinknak lehetőségük lesz a master fokozat megszerzésére is a KJF-es alapdiplomát követően. Az együttműködés egyik fontos témája a Művészeti menedzser mesterképzés, melyet a két intézmény közösen fog indítani. Mire az első előadóművész szakos hallgatók végeznek, addigra ezen a mesterszakon a diákok azt is megtanulhatják, hogyan kell a művészeti produkciót menedzselni, hogyan lehet a mai modern popkultúrában illetve a komolyzene világában karriert felépíteni.

A Székesfehérváron zajló alapképzés szakvezető tanára között van: Szabó Dániel (zongora), Birta Miklós (gitár), Pély Barnabás (ének), Muck Ferenc (szaxofon), Mits Gergő (basszusgitár), Szendőfi Péter (dob), Hámori János (trombita), Schreck Ferenc (harsona).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik