Üzleti tippek

Elnökcsere a Népszabadságnál

Kovács Tibor, a Ringier Kiadó Kft. napilap üzletág eddigi igazgatója váltja Lengyel L. László elnök-vezérigazgatót 2007. január 1-jétől a Népszabadság Zrt. élén - közölte a napilap.

A Népszabadság Zrt. 2006. december 29-én tartott közgyűlésén a részvényesek háromnegyedes többségének döntése értelmében Lengyel L. László elnök-vezérigazgatót Kovács Tibor, a Ringier Kiadó Kft. napilap üzletág eddigi igazgatója váltja – olvasható a távirati irodához eljuttatott közleményben.

Mint írják, az igazgatóság másik két tagjának a közgyűlés további négy évre Kun Tibort és Papp Bélát újraválasztotta. Egyidejűleg a közgyűlés meghosszabbította Vörös T. Károly főszerkesztői mandátumát 2008. december 31-ig. További kérdésekről a részvényesek egy későbbi közgyűlésen döntenek – teszik hozzá.

A dokumentum szerint a részvényesek köszönetüket fejezték ki sokéves, a cég és az egész kiadói szakma érdekében végzett munkájáért Lengyel L. Lászlónak, aki a nyomtatott sajtó teljes piacára és jövőjére jelentős hatással bíró új előfizetéses terjesztési közös vállalat, a MédiaLog Zrt. elnök-vezérigazgatója lesz 2007. februárjától.


Az új vezetőség elkötelezett a szerkesztőség függetlenségének garantálása, valamint a Népszabadság szellemiségének tiszteletben tartása mellett, a tradíció, a minőség, a stabil és kiszámítható jövő jegyében kívánja meghatározni a Népszabadság Zrt. működését – áll a közleményben.


Lengyel L. László a távirati irodának elmondta, hogy a MédiaLog Zrt. elnök-vezérigazgatójaként mindent el fog követni annak érdekében, hogy valamennyi lap – legyen az napilap, magazin vagy bármilyen periodika – a lehető legjobb minőségben, az elvárásoknak teljes mértékben megfelelve kerüljön az olvasókhoz.


Emlékeztetett arra, hogy a MédiaLog terjeszti az összes országos napilapot a Világgazdaság kivételével, a Ringier Kiadó Kft., a Sanoma Budapest Kiadó Zrt. összes lapját, a Heti Válasz című hetilapot, valamint néhány egyéb magazint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik