Üzleti tippek

Szombathy új lapot indít

A Magyar Hírlap nemrég kirúgott főszerkesztője minőségi lapot indítana.

Szombathy Pál lapunknak megerősítette: kollégáival új lap alapítását tervezik. Mint mondta, nem a tömeges igényt szeretnének kielégíteni, hanem annál egy jóval szűkebb célcsoportnak kínálnának minőségi lapot. Elsősorban internetes kiadásban gondolkodnak, amelyhez esetleg nyomtatott lap is párosulna. A Magyar Hírlap előtt az MTV-nél és az ATV-nél is megfordult szakember szerint olyan újságot szeretne csinálni, amilyenhez még hasonló sincs a piacon.


Az exfőszerkesztőnek már lehet némi rutinja a lapalapításban: a Magyar Hírlap legutóbbi bezárása után A Pont néven alapított lapot, majd sikeresen megszerezte a Magyar Hírlap jogait, és újraindította az újságot. Később ebbe a lapba szállt be tőkével Széles Gábor, aki pár hete kirúgta a főszerkesztőt.


Szombathy a minőségi lapkiadásban pár régi kollégájával dolgozna együtt, a médium várható indításáról azonban nem tudott konkrétumot mondani. Mint megjegyezte, kollégáival még csak „erősen gondolkodnak” az alapításon. Annyit azonban leszögezett, hogy befektetőktől független újság lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik