Üzleti tippek

Az MTV már egyeztet a Wallisszal a székházról

Túl vannak az első egyeztetéseken a Magyar Televízió (MTV) új gyártóbázisának megépítésére és üzemeltetésére kiírt tender győztesével a közszolgálati médium és az azt felügyelő közalapítvány vezetői - értesült az utóbbi elnökétől az MTI.

“Elkezdődött a szerződés előkészítése” – mondta az MTV és a Wallis-csoporthoz tartozó cég megállapodására utalva Czeglédi László, aki csak annyit kívánt elárulni, már több tárgyalás is folyt a kérdésben.

Arról, hogy mikorra épülhet meg Óbudán az új gyártóbázis, a kuratóriumi elnök nem tudott nyilatkozni. Mint mondta, minél hamarabb szeretnék az intézményt elköltöztetni, mert a most az MTV által bérelt, az állam által nemrégiben eladott székházért jövő nyártól progresszív módon emelkedő díjat kell fizetniük az új tulajdonosnak.

Egy héttel ezelőtt számolt be az MTI arról, hogy eredményesen zárult a Magyar Televízió székházának felépítésével és üzemeltetésével megbízott cég eladására a tulajdonosi jogokat gyakorló a Kincstári Vagyoni Igazgatóság által kiírt tender.

A kormány tavalyelőtt nyáron döntött úgy, hogy magántőke bevonásával épül fel a Magyar Televízió új székháza Budapesten. Az építkezés és a technológiai fejlesztés költségét akkor mintegy húszmilliárd forintra becsülték.

A kormányzat 2005-ben több határozatában döntött arról, hogy a Millenniumi Média Kft. tulajdonában álló ingatlanon valósuljon meg az MTV új székháza és gyártóbázisa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik