Üzleti tippek

Új néven 3000 bankfiók

Egységes nevet kapnak a HVB Csoport bankjai.

Az UniCredit csoporthoz tartozó bankok – így a Bank Austria Creditanstalthoz tartozó kelet-európai pénzintézetek is – közös néven üzemelnek ezentúl. Új nevük UniCredit Bank lesz – közölte lapunkkal a 3000 bankfiókot üzemeltető pénzügyi társaság.

„E döntés révén Európa egyik vezető bankcsoportja, az UniCredit Group márkarejét hasznosítjuk ” – hangsúlyozza Erich Hampel, az UniCredit Group igazgatóságának a Közép- és kelet-európai divízióért felelős tagja, egyben a Bank Austria Creditanstalt vezérigazgatója.

Az új UniCredit Bank márkanév egyértelműen kapcsolja az érintett bankokat Európa egyik meghatározó, 35 millió ügyfelet kiszolgáló bankcsoportjához, az UniCredit Grouphoz – áll a cég közleményélben.

Ennek megfelelően a Magyarországon, a Cseh Köztársaságban, Észtországban, Lettországban, Litvániában, Szerbiában, Szlovákiában és Ukrajnában működő bankok új neve UniCredit Bank lesz.

Azokban az országokban, ahol hazai eredetű, ismert név van forgalomban, az UniCredit Group a közös nemzetközi és a helyi márkából kialakított megoldást fog 2007-ben alkalmazni. Bulgáriában UniCredit Bulbank lesz a név, a román társaság az UniCredit TiriacBank nevet viseli majd. Horvátországban nem változik a piacvezető Zagrebačka banka neve, és marad a nemrég bevezetett törökországi Yapi Kredi márkanév is. Lengyelországban, Oroszországban, Szlovéniában és Bosznia-Hercegovinában a márkanévről később várható döntés. Az új márkanevek bevezetésére 2007 folyamán kerül sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik