Üzleti tippek

Darth Vader és Gyurcsány találkozója

Mi kérünk elnézést címmel politikai kabarét indít a TV2. Kritikánk a magyar humor Darth Vadere, a szuszogós Verebes István új műsoráról.

Már épp itt volt az ideje, hogy végre a gondolkodó emberek is kapjanak egy odamondogatós műsort, hiszen a süllyesztő felé igyekvő Sas-kabaré vagy az Irigy Hónaljmirigy műsorát írástudó ember nem nézi. Az errefelé tátongó piaci űrt igyekszik a magát politikai-közéleti kabaréként aposztrofáló műsor kitölteni. Igyekvés van, kitöltés kevesebb.

Verebes szerint öt hónapon át dolgoztak az első részen, és úgy tűnik, az elején volt több patron: a közéleti szkeccsek nagyságrendekkel jobbak lettek, mint a Gyurcsány és Orbán között remegve egyensúlyozó paródiák. Ha nem tud bátor és karakteres lenni az a szövegíró, aki egy szociszúrás után sietve odamond a fideszeseknek is, akkor honnan jönne a katarzis? A folyton visszatérő káromkodás ugyan kuncogásra indítja az ötvenes operettrajongó asszonyok némelyikét, de attól még nem lesz vicces, hogy a kormányfő is mondta őket.

Igazi felfedezés azonban a Junion Színház bevonása a műsorba. Ők azok, akik lopva magnóra rögzített kocsmai beszélgetések színpadra vitelével nevettetik meg a közönséget, és ez – legalább a forgatáson – sikerül is nekik. Drukkoljunk nekik egy kicsit, ha már az ősz másik vicces durranása, Antal Imre Szeszélyes című műsora a konkurens adón, a Hahotából és a Fülesből gyűjtötte áporodott poénjait.


Első adás: november 13., utána havonta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik