Üzleti tippek

Információ futó kampányokról

Táblázat a futó kampányokról

Boomerang Media

A business célcsoportot célozza meg corporate kampányával a Vodafone. A médiamixben a tévé, a magasra pozícionált sajtótermékek kiemelt felületei, az internetes hírportálok, gazdasági oldalak és elektronikus dm-ek mellett az indoor is helyet kapott. A magas státuszú célcsoport eléréséhez a Boomerang Media Squash hálózatát vették igénybe, ahol 50 darab A/0-s méretű világító posztert helyeztek ki a következő üzenettel: „Amikor üzleti megoldásokat keresünk, egyszerű példák lebegnek a szemünk előtt.” Az indoor kampány október közepétől december közepéig tart. A kampány kreatívügynöksége a Grey volt.
Októberben indult a Ferrero Kinder Bueno-t népszerűsítő kampánya is. A nyereményjátékkal összekötött akció a téli sportokhoz kapcsolódik és a fiatal, sportos célcsoportot célozza meg. Ennek megfelelően a beltéri kampányhoz a Boomerang Media Bar&Club és Fitness hálózatát vették igénybe. Az indoor mixben az akciót bemutató szórólapok és A/0-s poszterek mellett 15 ezer termékminta is szerepelt, melyeket fitnesz termekben helyeztek el. A médiatervben a hagyományos elemeken (televízió, rádió, sajtó) túl szupermarket padlómatrica és egy saját internetes oldal is szerepelt.

GFMO

December elejéig lesz látható a Beiersdorf legújabb, Nivea Visage DNAge kampánya. A TBWA által tervezett kétféle 30 másodperces, egymással rotált kreatív a TV2, RTL, Viasat3, és Hallmark reklámspotjai között tűnik majd föl, míg az egész és kétoldalas sajtóhirdetések hetilapokban, glossy, prémium és életmód magazinokban lesznek láthatóak. A klasszikus megjelenéseket termékminta ragasztás egészíti ki, ami erősíti majd a 18 és 59 éves korosztály elérését. A kampány médiatervezője a GFMO volt.

Egy másik Beiersdorf termék, a Nivea Shower Lemongrass & Oil kampánya viszont nem klasszikus felületeken fut. Mivel a fő célcsoport a 16 és 30 év közötti nők köre, indoor kampányt tervezett a GFMO. A hölgyek által legnagyobb gyakorisággal látogatott fitnesz és squash termekben elhelyezett – az FCB által komponált – A/2 és A/3 poszterek nyújtanak segítséget az új termékek megismerésében.

McCann Erickson

Októberben indult útjára a Pannon Djuice kampánya. A fiatal célcsoport eléréséhez a megrendelő 90 darab Boomerang Club posztert és 100 darab A/1-es méretű posztert vásárolt, melyet mosdó poszterekkel egészítettek ki. A kreatív érdekessége „Mari néni” üzenete, melyben felhívja a figyelmet a mobilok okozta dugulás veszélyeire. A kampány médiatervét a McCann Erickson, kreatívtervét a Leo Burnet készítette.

McMedia

A Sanoma Kiadó az FHM novemberi lapszámát (A lányok a szomszédból melléklettel) közterületi és rádiós kampánnyal is támogatja. A Sanoma Sashalmi Imre közreműködésével készített saját kreatívjai számára közterületen citylight és billboard felületeket vegyesen vesz igénybe.

A Masterfoods a Pedigree jutalomfalatokat műsorújságokban, különleges felülettel, a csatornáknál elhelyezett boxban kommunikálja. Ezt a szokatlan megoldást kiegészítette azzal, hogy minden naphoz más kreatívot helyez el, ezzel keltve érdeklődést az olvasókban. A kampány kreatív tervezője a TBWA.

A Whiskas új finomságait női lapokban, féloldal követő hirdetéssel kommunikálja. Három termék rotálva jelenik meg, ezzel is sugalva a kiszakadási lehetőséget az egyhangúságból.””Mert a cicáknak is jár a kényeztetés”. A kreatív tervező itt is a TBWA.

OMD

A Gabi termékcsalád új csomagolásának bevezetéséért indított kampányt a Sara Lee Hungary Zrt. októberben. A babás lapokban (Baba Magazin, Baba Patika, Kismama, FittMama), valamint női és életmód magazinokban és hetilapokban (Nők Lapja, Meglepetés, Blikk Nők, Sikk, Tina, Meglepetés, Családi Lap, Wellness) futó egész oldalas hirdetések elsősorban azoknak az édesanyáknak szól, akiknek egészen kicsi, legföljebb kétéves babájuk van. A „Gabi, amikor nagyon szeretünk egy kicsit…” szlogennel futó kampányban a Lime Communications kreatív ügynökség termékenként más-más fősorral komponálta meg a hirdetéseket. Így találkozhatunk a „Tradíció a mamának, egészséges fogak a babának”, a „Szerető gondoskodás. Gabi.” és a „Születéstől a gyermekkor végéig” ismerős mondatokkal. A Gabi kampány különlegessége, hogy olyan termékeket népszerűsít, amelyek közül mind komoly minőségbiztosítási körülmények között készül és amelyeket a Heim Pál Gyermekkórház szakemberei tesztelnek munkájuk során.

A Törley Pezsgőpincészet tavaly elkezdett „kék” kampányát idén is folytatják a Hungária pezsgő népszerűsítésének érdekében. Az Allison Advertising által készített kreatívok mind sajtóban, heti és havilapokban (pl. JOY, Cosmo, FHM), outdoor felületeken (országos CLP hálózatban), indoor eszközökön (squash, fitness, bar&club hálózatban) és interneten láthatóak. A kampányhoz kapcsolódik a legfőbb elem, az mms játék, melynek a tájékoztatója megjelenik a kreatívokon és amely 2006. november 1-jétől 2007. január 1-jéig tart majd. A „Hungaria. Az élet kék!” szlogennel futó kampány elsősorban a 25 és 39 év közötti AB státuszú, budapesti és megyeszékhelyeken élő, aktív emberekhez szól.

Open Communications

A Pantene Pro-V sampon és balzsam termékcsalád októbertől új külsővel jelenik meg a polcokon. A termékcsalád megújulásának alkalmából a Procter&Gamble óriási, eddig nem látott promóciós kampányba kezdett. Ennek első lépéseként csatlakozott a Cora áruházak 9. születésnapjához, és 2 hétre Pantene ruhába öltöztette a törökbálinti fél áruházat.

Az 1993 négyzetméter nagyságú poszter műanyag alapú kültéri matricából készült, és az áruház falának teljes letisztítása után került fel a felületre. A közel negyed futballpálya méretű matricát 4 ember ragasztotta fel egy héten keresztül. A kampány az eddigi legnagyobb promóciónak számít Magyarországon, mivel hipermarket még sosem került ekkora felületen beburkolásra. A kampány másik eleme volt az erős bolti jelenlét is: új Pantene display-ek és poszterek hívták fel a vásárlók figyelmét a samponok és balzsamok kivételesen kedvező árára. A kampány ideje alatt (október 18–31. között) ugyanis minden Pantene Pro-V sampon és balzsam 399 Ft promóciós áron volt kapható a korábbi 599 Ft ajánlott fogyasztói ár helyett.

Sanoma

„Sztárok látótávolságban”. Ezzel a szlogennel indította október-novemberi imázskampányát Magyarország sztárcsatornája, a 4!-es csatorna, a storytv. A szlogen többértelmű: egyrészt azt jelzi, hogy a sztárok életére kíváncsi nézők most már minden hírességgel találkozhatnak a televízió valamely saját gyártású műsorában. Másrészt olyan személyes történetekkel igyekszik elnyerni a nézők érdeklődését, amelyek valóban közelebb hozzák a néha elérhetetlennek tűnő hírességeket.

A hatékony kontaktus érdekében 4!-es csatorna, a storytv a kampány során a lehető legszélesebb körű médiamixet alkalmazta. Így a Sanoma Budapest legnagyobb példányszámú magazinjaiban, a Storyban, a Bestben, a Nők Lapjában, a Színes RTV-ben és a Hello Vip-ben jelenteti meg a csatorna arcait ábrázoló kreatívokat, de a vidéki nagy bevásárló központokban lévő óriás molinók és a multiplex mozikban futó 30 mp-es spotok is a lehető legnagyobb számú nézői elérést szolgálják. A csatorna a felsoroltakon kívül, a Színes Bulvár Lap felületein, illetve tömegrendezvényeken is eljuttatja üzeneteit a 18–49 év közötti, elsősorban női célcsoportjához.

Universal McCann

Továbbra is C’Mon! A televízióban, nyomtatott felületeken, közterületen és interneten futó kommunikáció mellett az Est Indoor felületeit használta a General Motors Southeast Europe az új Opel Corsa bevezető kampányához. Szeptember végén kétféle kreatív Est Cardot terjesztettek az Est Indoor HoReCa és Cinema hálózataiban. A képeslapokon 5 matrica-alak, a C.M.O.N.S együttes tagjai jelentek meg. Ekkor még csak sejteni lehetett, hogy ezek az ingyenes képeslapok egy teaser kampány részét képezik. Októberben a képeslapok mellett már posztereken is futott kommunikáció az Est Indoor HoReCa, Fitt, Beauty és Cinema hálózataiban, és világossá vált, hogy a barcelonai zenekar az új Opel Corsával közlekedik.

Az Est Indoor hálózataiban futó kommunikációval a hirdető egyértelműen a fiatal, aktív és jól szituált célközönséget kívánta elérni. A kreatív megjelenés és a kommunikációt támogató ötletes koncepció – egy zenekar életre hívása – az új Opel Corsa célközönségének fiatalítását célozza.
A kampány média teendőit az Universal McCann intézte, a kreatívot a McCann Erickson jegyzi.

Starcom

Budapest és Pécs után Győrött is nyílik hazánkban Árkád bevásárlóközpont. Az Árkád Győr nemzetközi színvonalú, elsősorban divatorientált bérlői portfóliójával a minőségi vásárlást teszi elérhetővé a régió lakói számára. A november 3-i nyitást nagyszabású reklámkampány készítette elő. Az új bevásárlóközpont imázs építése háromfázisú nyitókampánnyal indult. A háromféle üzenetet és vizuális megjelenést közvetítő kampány október 1-jétől november 20-ig fut. A médiaterv is különleges, hiszen a hagyományos eszközökön kívül számos izgalmas, alternatív eszközt is bevet az érdeklődés fokozása érdekében. A kreatív munkákat a D’Arcy Avenue Reklámügynökség végezte, a média tervezése és -vásárlása pedig a Starcom nevéhez fűződik.

Tovább tart a Grande Punto hazai száguldása. Őszi kampányában a modell a fejlődést képviseli, a design és a technológia fejlődését, amely talán olyan gyors, hogy észre sem vesszük. Ezt a koncepciót tükrözi a tv-, a rádiószpot, a sajtóhirdetés, valamint a kampány fősorai is: a „Vigyázat! Gyorsan haladunk” illetve a „Grande Punto. Mindig vezet” szlogenek is. A kreatív anyagot a D’Arcy Avenue Reklámügynökség adaptálta, a médiatervezés és -vásárlás feladatait pedig itt is a Starcom látta el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik