Üzleti tippek

Bevezető – Beetetés

Jelentős súlypont-áthelyeződésnek lehettünk tanúi az elmúlt években a hazai fitneszpiacon, ahol a testedzés mellett egyre nagyobb hangsúlyt kapott az egészséges étkeztetés. A legjobban a fitneszmester, Norbi példájával szemléltethetném a változásokat: ahelyett, hogy újabb konditermeket nyitna, inkább „étkezési kalauzával”, az úgynevezett Update programmal próbálja súlyfeleslegüktől megszabadítani az embereket.

A hazai fitneszüzlet az elmúlt években igen látványos fejlődésen ment át: ma már az országban mintegy 600–700 ilyen létesítmény működik, a piac pedig 100 milliárdosra nőtt. Miután azonban a kemény edzésterveket nem sikerült mindenkivel megkedveltetni, a legnagyobb szereplők közül egyre többen átnyergeltek a sokkal megengedőbb és kellemesebb szolgáltatásokat kínáló wellnessre.
Igen ám, de még így sem lehet annyi embert elérni, mint azzal, ha a fitnesz eredeti funkciója helyett az étkeztetéshez kapcsolódik, amely semmiféle erőkifejtéssel nem jár. Így hát nem nagyon csodálkozom azon, hogy a kifejezetten magyaros ízekre specializálódott hazai étkeztető cégek is beszálltak a kecsegtető versenybe: kínálatukban a vegetariánus és a diétás ételek után megjelentek a fitneszmenük is. Az igény nagy, pedig az ilyen típusú eledelek fogyasztása nem éppen a fogyókúra legolcsóbb formája.

Az iparág kiterjedtségét mutatja az is, hogy szinte mindenkinek tudnak ínyére való megoldást találni. Akiknek ugyanis semmivel sem sikerült megszabadulniuk a felesleges kilóktól: nem használt a kínkeserves futás és a kondizás, vagy éppen eredménytelennek bizonyult a fitneszmenü kitartó fogyasztása, azoknak még ott vannak az olyan különböző csodakészítmények, mint például a fogyasztótabletták. Ezek aztán sem időből, sem pedig energiából nem emésztenek fel túl sokat.

A mesés hatásokat feltüntető reklámoknak azonban nem mindig szabad bedőlni. A Gazdasági Versenyhivatal tapasztalatai szerint ezek gyakran a fogyasztók megtévesztésére szolgálnak.
Szóval nem árt, ha a vásárlás előtt megkérdezi orvosát, gyógyszerészét… vagy a versenyhivatalt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik