Üzleti tippek

Változás a National Geographic élén

Október 15-étől a National Geographic Magyarország főszerkesztői posztját a magazin korábbi vezetőszerkesztője tölti be.

Schlosser Tamás 1954-ben, Budapesten született, nős, 1 gyermek apja. Fizika szakos középiskolai tanári és csillagász diplomát szerzett az ELTE Természettudományi Karán, majd művelődéspolitikai szakon elvégezte a Magyar Újságírók Szövetsége Újságíró Iskoláját.

Kezdettől fogva az írott és elektronikus sajtóban, szerkesztőként dolgozik. 1978 és 1986 között a Föld és Ég (a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat – TIT – havi földtudományi-csillagászati-űrkutatási folyóiratának) rovat- és tördelőszerkesztője volt. 1986-tól az amerikai Scientific American tudományos ismeretterjesztő folyóirat Tudomány címmel megjelenő magyar kiadásának rovat-, olvasó-, majd főszerkesztőjeként dolgozott 1990 és 1992 között. A lap megszűnése után szabadfoglalkozású szerkesztő, fordító és forgatókönyvíró, egyebek között a Reader’s Digest Válogatás magazin- és könyvszerkesztőségénél, az Encyclopaedia Britannica magyar kiadásánál, a Park Kiadónál, a Magyar Televíziónál és a Spektrum Televíziónál.

2002 óta a Sanoma Budapest kiadásában megjelenő National Geographic Magyarország magazin vezetőszerkesztője.

A National Geographic Magyarország korábbi főszerkesztője dr. Papp Gábor volt, aki a lap 2003-as bevezetésétől ez év augusztusáig irányította a magazint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik