Üzleti tippek

2+1 a Civil Rádiónál

Új műsorrendet vezet be a közösségi, nem nyereségérdekelt rádió. Lesz zene és szöveg is.

Októbertől részben megújult műsorszerkezettel és honlappal folytatja működését a rádió – tudatta szerkesztőségünkkel az adó. A műsorrendet illető legfontosabb változás, hogy a rádió áttért a a 2+1 szerkezetre, azaz reggeltől késő estig két óra szöveges műsort egy óra zenei követ. Ezen kívül tematikus sávokat alakítottak ki, azaz minden nap azonos időintervallumokban hasonló tartalmú műsorok lesznek hallhatóak.

A 2+1-es szerkezetre való áttérés a korábbinál jóval áttekinthetőbb és követhetőbb műsorszerkezetet jelent, vagyis egyszerűbb lesz eligazodni a műsorrácsban, hogy mely órákban hallható tisztán zenei, illetve beszélgetéseken alapuló műsor. Még inkább ezt a célt szolgálja az új tematikus sávrendszer, melynek megfelelően a hasonló témákkal foglalkozó műsorok azonos időben kaptak helyet.

Ennek megfelelően a reggeli műsorok sávja 7 és 9 óra között hallható, a Disputa című aktualitásokkal foglalkozó beszélgetős műsorok 10-12 óra között, a kulturális műsorok 17-18 óra között, a közéleti vagy tudományos műsorok 19-20 óra között kerülnek műsorra, míg 20 és 21 óra között portréműsorokat sugároz a rádió. A hétvégéken egy-egy műsorkészítő stáb blokkjai kapnak helyet a műsorrendben és a hét legjobb műsorainak ismétlését is meg lehet hallgatni. A Civil Rádiónál jelenleg közel 200 műsor hallható.

A Civil Rádiónak 1998 óta van honlapja, most a Nemzeti Civil Alapprogram támogatását felhasználva a Mentha Internet Kft-vel és a Mongol Tavasz Designügynökséggel újraterveztette a honlap szerkezetét és külsejét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik