Üzleti tippek

Ügynökséget vett az ügynökség

Az Arcus Interactive Group többségi tulajdont vásárolt az Arcanian Consulting keresőmarketing cégben.

Magyarország legnagyobb független interaktív ügynöksége, az Arcus Interactive Group megvásárolta a hazai keresőmarketing-ügynökség, az Arcanian Consulting többségi tulajdonrészét.

A Mirai Interactive és a red-stars által egy éve alapított Arcus Group most a web 2.0 lehetőségeivel rohamosan bővülő interaktív piac húzóágazata, a keresőmarketing specialistájával bővült. Az egy év alatt árbevételét ötszörösére növelő, így idén várhatóan már 100 millió forint feletti forgalmat bonyolító Arcanian az első és máig egyetlen kizárólag keresőmarketinggel foglalkozó ügynökség Magyarországon. A tranzakció értéke nem nyilvános – áll a Mirai Interactive által jegyzett közleményben.

A web 2.0 előretörését évekkel megelőzve az Arcanian Consulting az első hazai cég volt, amely fő tevékenységként kínál ügynökségi keretek között nyújtott integrált keresőmarketing-szolgáltatásokat. Mára az évente megduplázódó teljes keresőmarketing-forgalom közel 20 százalékát bonyolítja az Arcanian. Idén év végére tavalyi eredményeinek közel ötszörösét, 100 millió forint feletti forgalmat prognosztizál a cég. Az Arcanian többek között a Google és az ETARGET szolgáltatásait értékesíti.

„A teljes, 4-500 millió forint közötti hazai összköltés közel egyötödét kezeljük, mintegy 40 keresőkampányunk fut párhuzamosan” – mondta Fazakas László, az Arcanian Consulting vezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik