Üzleti tippek

Bekékült a SZTAKI-szótár

A T-Online Magyarország és az MTA SZTAKI együttműködéseként októbertől az ingyenes online szótár az [origo] szolgáltatásai között jelenik meg.

Az együttműködés nem érinti a szolgáltatás tulajdoni, fejlesztési és üzemeltetési feltételeit, ezekkel továbbra is az MTA SZTAKI rendelkezik.

A SZTAKI-szótár tíz éve a magyar web leglátogatottabb szótárszolgáltatása. Egyszerű kezelhetősége, átláthatósága és nem utolsósorban ingyenessége miatt rendkívül népszerű a felhasználók körében. Olyan különleges funkciók teszik hatékonyabbá a legtöbb ingyenes online szótárral szemben, mint a hangos szótár, amely a kiejtés elsajátítását könnyíti meg, vagy a nagyobb terjedelmű szövegek fordítását segítő szószedetfunkció. A SZTAKI szolgáltatása jelentős szóadatbázissal rendelkezik, elsősorban az angol–magyar, magyar–angol szótár esetében, ahol 185 ezer szópár áll a felhasználók rendelkezésére.

A szótár eddigi elérése nem változik meg, továbbra is ugyanazon a címen található meg. Azonban a szolgáltatás szorosabban integrálódok az [origo] kereső szolgáltatásai közé, és a T-Online Hasznos szótár szolgáltatása is a SZTAKI-szótár oldalára mutat.

A SZTAKI évek óta működő szolgáltatását több területen is bővíteni kívánja. Az oldal némiképp megváltozott külsejéhez ezért tartalmi fejlesztések is párosulnak. Egyrészt növelni szeretnék a nyelvek számát, amelyekből jelenleg hat található az adatbázisban (angol, német, francia, olasz, holland és lengyel), másrészt a meglévő szótárak tartalmát is fejleszteni kívánják a későbbiekben.

Ezenkívül a fejlesztésbe szeretné aktívabban bevonni a szótárazó felhasználókat, és ebben játszik különösen jelentős szerepet az [origo]-val való együttműködés – áll a T-Oline közleményében. A SZTAKI olyan alkalmazásokkal egészítené ki szótárait a jövőben, amelyek erősítik az oldal közösségi jellegét. Az [origo] látogatói így újabb szolgáltatást vehetnek igénybe, miközben részt vehetnek a szótárak javításában és fejlesztésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik