Üzleti tippek

Egyed: stabilizáció kell a versenyképességhez

Az ország versenyképességének javítása érdekében a következő pár évben stabilitásra, aktív és jól tervezett fejlesztési politikára, valamint az üzleti környezet fejlesztésére, akadálymentesítésére van szükség - mondta Egyed Géza, a gazdasági tárca gazdaságfejlesztési szakállamtitkára szerdán Budapesten.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Kamarai Napok rendezvény keretében, a kamara 156. évfordulója alkalmából rendezett díszünnepségen a szakállamtitkár elmondta: az üzleti környezet akadályainak csökkentésére a gazdasági tárca egy “cselekvési vázat” készített el, amelyhez várják a gazdasági szereplők konkrét ötleteit. Hozzátette: a cselekvési vázat 1-2 héten belül teszik fel a gazdasági minisztérium honlapjára.

Egyed Géza elmondta: a fejlesztéspolitika négy fő téma köré épül. Így a mikro- és kisvállalkozások állami segítséggel történő tőkéhez juttatása, a beruházások ösztönzése a hátrányos térségekben, az innováció és az infokommunikáció az alapja a fejlesztéspolitikának.

A szakállamtitkár hangsúlyozta, hogy az ország versenyképességének javítása érdekében várja a kamara támogatását. A rendezvényen résztvevő tagok figyelmét felhívta arra, hogy sokkal eredményesebbek lehetnek érdekeik képviseletében, ha összefognak, ha hálózatokat hoznak létre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik