Üzleti tippek

Katona: e-ügyintézés és helyi adó kell

A vállalkozókat be kell vonni a döntéshozatalba - mondta Katona Kálmán, az MDF főpolgármester-jelöltje hétfőn az MTI-nek azt követően, hogy megbeszélést folytatott a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) közép-magyarországi regionális szervezetének vezetőivel.

Elmondta: sokat segít a munkában az, ha a gazdaság, a civil szféra szereplői a döntést megelőzően kifejtik a véleményüket, ezért arra bíztatja a vállalkozók képviseletét, jelentkezzenek be és vegyenek részt az őket érintő bizottságok munkájában.

E-ügyintézés szükséges

Az MDF főpolgármester-jelöltje a vállalkozói környezet javításaként a lassú, nehéz ügyintézésen változtatna. Mint mondta: Budapesten is rendesen meg kell csinálni az elektronikus ügyintézést. Ez nemcsak gyorsabbá és egyszerűbbé tenné az ügyintézést, hanem egyértelműen nyomon követhetővé válna a határidők betartása.

A megbeszélésen a vállalkozók képviselői egyetértettek az elektronikus ügyintézés szélesebb körben történő elterjesztésével, mert időt lehet vele megtakarítani. A főpolgármester-jelölt úgy vélekedett, hogy a kerületek és a város együttműködésére van szükség a bevásárló utca programok megvalósításához. Ez lehetőséget adna arra is, hogy a belvárosi utcák visszakapják kereskedelmi jellegüket.

Az adó helyben maradna

Katona Kálmán utalt arra, hogy az iparűzési adó előbb-utóbb megszűnik, helyébe vagyonalapú, helyben maradó adót lenne célszerű léptetni. A helyben maradó adó jobban láthatóvá teszi a pénz felhasználását. A közbeszerzéssel kapcsolatosban Katona Kálmán elmondta, hogy szerinte az azonos feltételek nyújtó pályázók közül a helyi, a régióban működő vállalkozót kellene megbízni a munkával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik