Üzleti tippek

Kalózhajóval gazdagodott az Állatkert

Új szabadtéri játékkal, egy kalózhajóval gazdagodott az idén 140 éves Fővárosi Állat- és Növénykert.

Az 1866-ban alapított Fővárosi Állat- és Növénykert a világ egyik legrégebbi állatkertje. Épületeinek többsége műemléki oltalom alatt áll, amelyek a közelmúlt felújításai nyomán ma már ismét eredeti szépségükben pompáznak. Az 1986 óta védett terület nemcsak a magyarországi és a távoli vidékeken élő állatok bemutatóhelye, hanem számos ismeretterjesztő és szórakoztató program helyszíne is egyben.

Ebben a patinás környezetben helyezték le a Pöttyös Túró Rudi ajándékát, egy 10 millió forint értékű kalózhajót. Az egyedi kézimunkával, fából készült, 15 méter hosszú, 5 méter széles építmény az uniós előírásoknak minden tekintetben megfelel – áll a cég közleményében.

A Pöttyös kalózhajója a nyár elején „debütált” a gyermekek előtt a Hajógyári-szigeten, ahol azonnal óriási sikert arattak a kúszó-kötélmászó és kézügyességet igénylő játékok. A szigeti program végeztével a hajónak új, állandó helyszínt keresett a Pöttyös.

Szerettük volna ajándékunkat olyan helyen felállítani, ahol nem egyszerűen csak szemet gyönyörködtető építményként funkcionál, de sok gyerek is élvezheti. „Az Állatkert játszótere tökéletes helyszín” – mondta Sipos Judit, a Pöttyös üzletág-igazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik