Üzleti tippek

Regionális együttműködés a beszállítókért

Együttműködési megállapodást kötött több régió kereskedelmi és iparkamarája az ITDH Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht-val. A megállapodás a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv), a régióban letelepedett magyar, illetve külföldi tulajdonú cégek közötti üzleti- és beszállítói kapcsolatok segítése érdekében került tető alá Székesfehérváron - közölte az ITDH.

Az ITDH a közép-dunántúli régió négy kereskedelmi és iparkamarájával – a Fejér, a Veszprém, a Komárom-Esztergom Megyei és a dunaújvárosi kamarával – kötött együttműködési megállapodást.

Létrehoznak egy regionális adatbázist, amely beszállítókat alkalmazó, illetve beszállítást végző cégeket egyaránt tartalmazni fog. Emellett tanfolyamokat és tréningeket is szerveznek a témában, illetve pályázati és hiteltanácsadást is nyújtanak.

Az aláíráson részt vett Garamhegyi Ábel, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) államtitkára, aki elmondta: az erős beszállítói ipar kialakítása, a kkv-k versenyképességének növelése, és a letelepedett nemzetközi nagyvállalatok integrálása a magyar gazdaságba kiemelt gazdaságpolitikai célkitűzés.

Az ITDH és a területi kamarák között olyan együttműködés alakult ki, amelyben a résztvevők a rendelkezésükre álló szellemi és anyagi erőforrásaik és eszközeik összehangolt felhasználásával segítséget tudnak nyújtani azoknak a kkv-knak, amelyek beszállítói tevékenységüket kívánják fejleszteni – idézi a közlemény az államtitkárt.

Az együttműködési megállapodás aláírásán részt vettek nem csak a régió mikro-, kis- és középvállalatai, hanem a régió – beszállítókat foglalkoztató – nagyvállalatainak vezetői is, így többek között a DENSO MHU Kft., a Lear Corporation Kft., a Videoton Holding Rt. és a Visteon Hungary Kft. képviselői.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik