Üzleti tippek

A TV2 tulajdonosa román zenetévét vett

Az SBS Broadcasting megvásárolta a vezető román zenecsatornát.

Az SBS Broadcasting bejelentette, hogy százszázalékos tulajdonú román leányvállalata, az Amerom megvásárolta Románia legnépszerűbb zenecsatornáját, a TV K Lumeát.

A bejelentéssel kapcsolatban Patrick Tillieux, az SBS ügyvezető igazgatója elmondta: „A TV K Lumeát a továbbiakban azon tapasztalataink alapján fogjuk továbbfejleszteni, melyeket az északi országok sikeres zenecsatornája, a The Voice TV működtetése során szereztünk. Az új csatornát teljes mértékben integrálni szeretnénk majd egyéb román érdekeltségeinkbe is, a Kiss FM rádióba és a Prima TV nevű, fiataloknak szóló televízióállomásunkba annak érdekében, hogy még teljesebb, multi-channel szolgáltatásokat nyújthassunk. Ez a beruházás is tanúsítja, hogy további lehetőségek után kutatunk a régióban.”

Az SBS Délkelet-Európa számos fejlődő piacán jelen van. Romániában az SBS tulajdona a Prima TV, valamint a Kiss FM és a Radio Star-hálózat. Bulgáriában a Radio Vitosha- és a Radio Vesselina-hálózat, illetve a Radio Atlantik, a Radio Ritmo és a Vesselina TV tartozik az SBS-hez. Szintén az SBS-é az athéni Lampsi FM rádiócsatorna.

Az SBS működteti a népszerű The Voice TV nevű zenecsatornát Dániában, Norvégiában, Svédországban és Finnországban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik