Üzleti tippek

Medián WebAudit: Látogatottsági rekordot döntöttek az online híroldalak









Medián WebAudit: Látogatottsági rekordot döntöttek az online híroldalak 1



Kapcsolódó táblázat

Medián WebAudit: Látogatottsági rekordot döntöttek az online híroldalak 1
Medián WebAudit: Látogatottsági rekordot döntöttek az online híroldalak 4

Az évek során már megszokhattuk, hogy az augusztus 20-ai ünnepeket követő héten meglódul a hazai weboldalak látogatottsága. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy az iskolakezdést megelőző hét sokak számára már nem a nyaralás, sokkal inkább az otthoni készülődés időszaka. Idén augusztus 20-a nem hozott három- vagy négynapos hétvégét, ráadásul közel két hét választotta el az évnyitótól, így a szokottnál kisebb forgalomnövekedés volt várható az ünnepet követő hétfőn. A 20-án este hirtelen kitört vihar azonban olyan mértékű károkat, katasztrófákat okozott az országban, és különösen Budapesten, ami rendkívüli hatással volt az online híroldalak látogatottságára.

A tűzijátékra lecsapó vihar tragikus következményeiről szóló tudósításokat vasárnap este, már néhány perccel a történések után sok tízezer olvasó követte nyomon az interneten. A másnap megjelenő híradások, valamint a hozzájuk kapcsolódó képgalériák és videók rendkívüli forgalmat generáltak, aminek köszönhetően a hazai online híroldalak többsége látogatottsági rekordot könyvelhetett el augusztus 21-én.

Az origo Aktuális rovata, valamint az index.hu portál minden eddigi látogatottsági rekordja megdőlt ezen a napon, augusztus 20-a másnapján több látogató kereste fel ezeket a híroldalakat, mint a tavaszi parlamenti választások napjaiban.

A táblázat azoknak a hírsite-oknak az augusztus 21-ei eredményét mutatja, amelyeket a tűzijáték utáni napon több látogató keresett fel, mint az április 9-ei parlamenti választási forduló másnapján. A táblázat hátsó két oszlopa azt mutatja, hogy mennyivel több látogatót, illetve oldalletöltést mért a Medián WebAudit ezen a napon április 10-éhez képest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik