Üzleti tippek

Faludy-paródia: az MR vizsgálatot indít

A Magyar Rádió elnöke szerint először azt kell tisztázni, miként történhetett, hogy – egy nappal a költő halála után – Faludy Györgyöt utánozták az egyik kabaréműsorban.

A dolog „nem volt szerencsés” – mondta az MTI-nek hétfőn Such György, aki szerint először annak kell utánajárni, hogy valaki hibázott-e, vagy az ilyesmi „egyszerűen be van építve a jelenlegi működésbe”, minden további lépésről csak ezt követően lehet szó. Az Index internetes portál cikke szerint a szombaton elhangzott paródiában egyebek mellett arra a kérdésre, hogy tudatában van-e annak, miért nem kedvelik az irodalomtörténészek, Faludy György „magyar hangja” azt felelte: „mert még él”.

Már a műsor végén elhangzott egy bocsánatkérés, a Rádiókabaré főszerkesztője pedig még aznap elnézést kért az MTI-n keresztül a történtek miatt. Sinkó Péter ekkor elmondta azt is, az áprilisi kabaréból júniusban összevágott 80 perces műsorban maradt benne az a szám, amelyben Éles István humorista mások mellett a költő hangját is utánozta.

Rádiós szakemberek arra hívták fel az MTI munkatársának figyelmét: csak a műsor kezdete előtt néhány órával vált ismertté, hogy a költő meghalt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik