Üzleti tippek

Osztrák tőzsdei cég vette meg az Unitist

Az ausztriai székhelyű S & T AG megvásárolta a SAP-bevezetésekkel foglalkozó Unitis Rendszerház Zrt.-t - jelentették be a cégek képviselői pénteken.

Varga László, az Unitis vezérigazgatója elmondta: az S & T olyan hátteret biztosít számukra, amely komoly növekedési potenciált jelent a rendszerintegrátori tevékenységben. Varga elmondta: a 40 főt alkalmazó S & T Magyarország Kft. beleolvad a 170 alkalmazottal működő Unitis Rt.-be. Megjegyezte: véleménye szerint a Utilis olyan márkanévvé fejlődött az évek során, hogy azt hosszabb távon is érdemes lenne megtartani. A vezérigazgató ismertetése szerint a Unitis Zrt. tavalyi árbevétele 2,3 milliárd forint volt, az idei évre 2,5 milliárd forintos forgalmat várnak. Hozzátette: bevételeik 90 százaléka a szolgáltatásokból, üzleti tanácsadásból származik.

Christian Rosner, az S & T vezérigazgatója kiemelte: leányvállalatukon keresztül már hat éve vannak jelen a régióban kiemelkedő fontosságúnak tartott magyar piacon, és évek óta kerestek megfelelő, az SAP területén működő partnert a terjeszkedéshez. Rosner ismertetése szerint a 19 országban 2 100 alkalmazottat foglalkozó S & T csoport tavalyi árbevétele 62 százalékkal 355 millió euróra nőtt 2004-hez képest. A cég 2004-ben a bécsi tőzsdén a leggyorsabban fejlődő cég volt, 2005-ben pedig az első öt között volt.


Az idei évre újabb 40 százalék körüli bővüléssel, 400 millió eurót meghaladó forgalommal számolnak. Hozzátette: 2007 elejétől újabb, a szoftver és IT-szolgáltatás területén működő magyar cégek felvásárlását tervezik, de világszerte vásárolnak fel újabb vállalatokat.

A két cég vezetője hangsúlyozta: az összeolvadással az alkalmazottak száma növekedni fog, mivel új piaci lehetőségek nyílnak meg előttük.

Christian Rosner újságírói kérdésre leszögezte: annak ellenére sikeres magyarországi működésre számítanak, hogy egyes felmérések szerint a megszorító intézkedések hatására sok cég informatikai kiadásainak csökkentését tervezi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik