Üzleti tippek

Európában gyárt animációs filmeket a Turner

Londonban épít gyártóbázist a Turner Broadcasting Europe. Ez a fejlesztés egy jelentős befektetés eredménye, hogy minél több saját, az Egyesült Államokon kívül készült Turner film születhessen.

A csapatot Finn Arnesen, a Saját gyártású sorozatok és nemzetközi fejlesztések részlegének senior alelnöke vezeti, aki a következőket mondta: ”Ez a befektetés kiváló lehetőség arra, hogy együttműködjünk helyi tehetségekkel és szakemberekkel annak érdekében, hogy tovább növelhessük csatornáink kínálatában a kiváló alkotásokat. Mivel a régióban sok a tehetséges és kreatív gondolkodású rajzoló, ez a kezdeményezés erősíti majd a Cartoon Network csatorna pozícióját, és számos jövőbeni sikerfilm bölcsőjét is jelentheti.”

A Cartoon Network Europe európai produkciós cégekkel és terjesztő partnerekkel együttműködve már készít műsorokat. A saját gyártású Turner filmek többsége jelenleg az Egyesült Államokból érkezik a ’Cartoon Network saját filmek’ (Cartoon Network Originals) formájában, úgymint a Pindur Pandúrok (Powerpuff Girls), a Dexter laboratóriuma (Dexter’s Laboratory) és az Álmok Háza (Foster’s Home for Imaginary Friends).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik