Üzleti tippek

Főiskolai EU központ létesül a vállalkozók számára

A kis- és középvállalkozások (kkv) szakmai támogatására EU megfelelési és tudásközpont hoznak létre szeptemberben a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) támogatásával a Szolnoki Főiskolán - közölte a felsőoktatási intézmény kommunikációs igazgatója csütörtökön.

Szutorisz-Szügyi Csongor elmondta: a központ novembertől több ingyenes szolgáltatással várja a vállalkozókat. Elsőként ajánlják a “Versenyképesség és üzleti tervezés” című 120 órás tanfolyamunkat, amelynek keretében vállalati gazdaságtani, pénzügyi, adózási, számviteli, tervezési, EU, marketing, menedzsment és a pályázással kapcsolatos ismereteket oktatnak. A képzés mellett folyamatos, “személyre szabott” tanácsadói munka folyik, amelynek keretében a főiskola munkatársai egy-egy vállalkozó konkrét problémájára igyekeznek megoldást keresni. A tanácsadás nem nyilvános, az üzleti titkokat bizalmasan kezelik.

A munka harmadik része a mentori tevékenység, amelynek keretében a telephelyén keresik fel a vállalkozást, helyszíni megbeszéléseket folytatnak, véleményezik az elképzeléseket, és igyekeznek tanácsokkal ellátni a céget. Ennek a támogatási formának előnye, hogy a munkahelyen a vállalkozó által kijelölt munkatársak is be tudnak folyni a megbeszélésbe, így a csapatmunka előnyeit is ki lehet használni.

A programot a főiskola két helyszínen valósítja meg, a közép-alföldi vállalkozók segítésére Szolnokon, a kárpátaljaiak szakmai támogatására pedig Beregszászon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik