Üzleti tippek

Hongkongi kereskedelmi kiállítás Budapesten

A hongkongi és európai vállalatok közötti kapcsolatok fejlesztését szolgáló Style Hong Kong elnevezésű kereskedelmi kiállítást szeptember 11. és 13. között rendezik meg Budapesten.

Lore Buscher, a kiállítást szervező Hongkongi Kereskedelemfejlesztési Tanács (Hong Kong Trade Development Council – HKTDC) Közép-Kelet-Európáért felelős regionális igazgatója sajtótájékoztatón szerdán Budapesten elmondta: Hongkongnak Magyarország a legfontosabb kereskedelmi partnere a térségben, 2005-ben a Közép- és Kelet-Európába irányuló hongkongi export 37 százaléka Magyarországra érkezett.

Kiemelte: a két partner közötti kereskedelem volumene 2005-ben 23 százalékkal, mintegy 1 milliárd dollárra nőtt. A rendezvény célja az üzleti és kulturális kapcsolatok további bővítése – tette hozzá.

Szólt arról, hogy a kiállításon több mint 100, egyebek mellett informatikai, szórakoztató-elektronikai, divatruházati és lakberendezési termékeket forgalmazó hongkongi vállalat mutatkozik be a potenciális magyarországi és közép-kelet-európai partnereknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik