Üzleti tippek

Farmer Expo lesz Debrecenben

A tudomány és a gazdaság sajátos szimbiózisa lesz az augusztus 30-án megnyíló sorrendben 15. debreceni Farmer Expo - közölte Vaszkó László, a kiállítást szervező V-Trade Kiállítások Kft. igazgatója kedden.

Tájékoztatása szerint a négy napos vásár idején 30 szakmai programot szerveznek, amelyek felölelik az egész agrárium, a mezőgazdaság és az élelmiszeripar teljes vertikumát. Elmondta azt is, hogy a kormányváltás óta most első alkalommal tartják meg az országos falugazdász értekezletet az expo keretében.

A szakember megítélése szerint felemás időszakot tudhat maga mögött a magyar mezőgazdaság: a 2004. május 1-jei európai uniós csatlakozás után két évvel egyre inkább kirajzolódnak azok az irányok, amelyek felé el kell mozdulnia a magyar mezőgazdaságnak és az élelmiszeriparnak. Vaszkó László szerint sajátos a helyzet az újonnan belépett 10 országhoz hasonlítva, hogy Magyarországnak egyedüliként pozitív a mezőgazdasági külkereskedelmi mérlege.

Vaszkó László szerint ez utóbbin is javíthat a Farmer Expo keretében megrendezésre kerülő I. Zöldség-gyümölcs Kertészeti Szakkiállítás, amelyre Kelet-Európa 7 nagy meghatározó zöldség-gyümölcs nagykereskedője is eljön az egyik legnagyobb, például Moszkvából.

Az augusztus 30-án nyíló négynapos szakkiállításon az idén több mint 300 kiállítóra és 25-30 ezer, többségében szakmai látogatóra számítanak a szervezők. A kiállítások mellett lesz nemzetközi szarvasmarha tenyésztési tanácskozás, nyulász fórum, és számos állattenyésztési fajtabemutató, növénytermesztési szimpózium. Az expo keretében megtartják a leendő gazdák találkozóját, amely bemutatkozási lehetőséget biztosít a végzős agrárhallgatóknak, a jövő szakembereinek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik