Üzleti tippek

15 magyar pályázat érkezett az Intel-versenyre

Tizenöt színvonalas magyar pályázat érkezett a NOVATechCom címmel meghirdetett innovációs techológiai üzleti terv nemzetközi versenyre – közölte a pályázat magyarországi lebonyolításával megbízott Magyar Innovációs Szövetség (MISZ).

A Magyar Innovációs Szövetség az Intel számítástechnikai céggel karöltve hirdette meg a versenyt. A NOVATechCom innovációs technológiai üzleti terv versenyt az USA-beli „Intel Berkeley Technology Entrepreneurship Challenge” program részeként bonyolítják le.

A versenyre félvezetők, hardver, mobil és wireless, digitális elektronika, kiskereskedelmi és fogyasztói szoftverek, vállalati szoftverek és IT, energia- és áram-előállítás, nanotechnológia témakörökben lehetett nevezni. A MISZ tájékoztatása szerint Magyarországon döntően az informatika területéről érkeztek pályázatok. A szövetség a formai ellenőrzést követően mind a tizenöt pályázatot továbbította a nemzetközi regionális előzsűrinek. A közép-európai regionális döntőben országonként két-két legjobb pályázatot választanak ki augusztus 21-ig. A pályázatokat az Intel képviselője által vezetett nemzetközi zsűri bírálja el.

Az értékelés legfontosabb kritériuma, hogy az új technológia bevezetése mind a befektetők, mind az érintett iparág számára jelentős haszonnal járjon. A továbbjutók szeptember 21-ig dolgozzák ki részletesen üzleti tervüket, amelyet október 6-án mutatnak be a szófiai elődöntőben. Az elődöntő két legjobb pályázata 20 ezer, illetve 10 ezer dollárt nyer, valamint kijut az október 24-i döntőbe. A kaliforniai döntő nyertesei fődíjként megkapják az üzleti tervük megvalósítását segítő tőkebefektetéseket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik