Üzleti tippek

Újra megpróbál elnököt választani a Magyar Rádió

Ma ismét kísérletet tesz a Magyar Rádió (MR) Közalapítvány kuratóriumi elnöksége, hogy jelöltet állítson a közszolgálati médium elnöki posztjára; ha ez sikerrel jár, a társadalmi delegáltakkal kiegészült nagykuratórium a nap folyamán szavaz a személyi javaslatról.

Az MTI testületi tagoktól származó információi szerint a kuratóriumi elnökség ülése reggel kilenckor, a társadalmi delegáltakkal kiegészült nagykuratórium tanácskozása pedig tíz órakor kezdődik. Korábbi sajtóinformációk szerint Such György, a Magyar Televízió korábbi alelnöke és Szayly József, a Petőfi rádió jelenlegi adófőszerkesztő-helyettese indul a legjobb eséllyel a tisztségért.

A jelöltté váláshoz a fele-fele arányban kormánypárti és ellenzéki delegáltakból álló elnökség tagjainak kétharmados támogatását kell megszereznie a pályázónak, megválasztásához pedig az szükséges, hogy a társadalmi delegáltakkal kiegészült kuratórium hasonló arányban szavazza meg az indítványt.

A kuratóriumi elnökségbe az MSZP és a Fidesz három-három, az SZDSZ és az MDF egy-egy tagot delegált; a nagykuratórium az elnökségi tagokból, valamint a civil szervezetek által delegált 21 kurátorból áll.

A mostani elnökválasztási kísérlet másfél éven belül az ötödik pályázat a tisztségre; tavaly május elején a kuratóriumban nem kapott a megválasztáshoz elegendő voksot az elnökség által támogatott Such György, a következő három körben pedig már jelöltet sem sikerült állítani a posztra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik