Üzleti tippek

Állásokat és támogatásokat kínál a megújult ÁFSZ portál

A portálmotor cseréjét követően online arculatának megújítását is a Sense/Net-re bízta az Állami Foglalkoztatási Szolgálat.

A Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium irányelveivel, és az Állami Foglalkoztatási Szolgálat stratégiájával összhangban olyan szolgáltatási modell kialakításán dolgozunk, ahol személyre szabott szolgáltatásokkal, az önkiszolgálás lehetőségének felhasználásával tudunk a munkaerőpiac hatékony résztvevői lenni. Ennek egyik módja az információk hatékony közreadása minden olyan helyen, ahol az érdeklődők hozzáférhetnek, valamint segítségnyújtás az ügyfelek számára ahhoz, hogy önállóan megtalálják a számukra fontos információkat. Ebben nagy segítséget nyújt a Szolgálat folyamatosan fejlődő, bővülő portálja– mondta Kenyeres Judit az Állami Foglalkoztatási Szolgálat informatikai főigazgató-helyettese.

A portál új arculati és strukturális átalakításának elsődleges célja a célcsoportoknak szóló leghasznosabb tartalmak kiemelése, ezáltal könnyített elérése volt. Ezért is találkozhatunk a három fő célcsoportot megszólító bannerrel a nyitóoldalon – mondta Balogh Szonja a portált fejlesztő Sense/Net Kft. pr-menedzsere. A strukturális átalakítás alapját egy az új portálkoncepciót részletező kommunikációs tanulmány képezte.

Az álláskeresőknek szóló szolgáltatások mellett a portál tartalmi bázisát képezik a munkáltatóknak szóló információk – áll a cég közleményében. Ezek a törvényi kötelezettségek megjelenítése mellett sok hasznos szervezetépítési és támogatási információt, lehetőséget és szolgáltatást közöl. Ilyen például a lakhatási hozzájárulás támogatása, a rehabilitációs munkahelyteremtés és munkahelymegőrzés támogatása, a pályakezdők foglalkoztatási támogatása, vagy a helyközi utazás támogatása.

Ugyanez vonatkozik az álláskeresőkre. A konkrét álláskeresést elősegítő funkciók mellett a szociális ellátásra és az igénybe vehető segélyekre, tanácsadásokra és képzésekre vonatkozó információk, űrlapok és egyéb szolgáltatások az új struktúrával könnyebben válnak elérhetővé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik