Üzleti tippek

Csökkenő roaming tarifák a Pannonnál

A Pannon az európai mobilszolgáltatókkal együtt 2007 októberére 50 százalékkal mérsékli a nagykereskedelmi roaming díjakat, aminek révén jelentősen csökkennek a felhasználói tarifák is- közölte a társaság.

A közlemény szerint így az ügyfelek olcsóbban kezdeményezhetnek és fogadhatnak mobilhívásokat az Európai Gazdasági Térség (EGT) területén. A Pannon mellett a Telenor-csoport tagjai, illetve az Orange, a Telecom Italia, a TeliaSonera, a T-Mobile és a Wind állapodtak meg abban, hogy 2007 októberére a jelenlegi felére csökkentik és maximálják az egymásnak nyújtott roaming szolgáltatásokért fizetendő díjakat.

A megállapodás alapján a mobilszolgáltatók vállalják, hogy ügyfeleik számára átadják a szolgáltatók közötti tarifák csökkentéséből származó anyagi előnyt, azaz a lehető leggyorsabban és legteljesebben érvényesítik azokat az előfizetőknek megszabott piaci roaming díjakban.

Ennek a konstrukciónak az Európai Bizottság által javasolt megoldással szemben az a fő előnye, hogy megfelelő mozgásteret ad a versenyzésre a cégeknek – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik