Üzleti tippek

Újabb megállapodás született a körbetartozások ellen

A Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (PMKIK)együttműködési megállapodást kötött az Eye Watch Global Network Kft.-vel, a körbetartozások megfékezése érdekében.

A hazai kisvállalkozásokat sújtó körbetartozás során a megbízók több esetben egyszerűen nem fizetik ki az alvállalkozókat. Az sem ismeretlen, hogy a megbízó már rendelkezik a fedezettel, tudna fizetni, de kihasználva a jogi eljárás lassúságát, nem rendezi tartozását. A Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara e folyamat továbbgyűrűzését tagjai körében csökkenteni akarja. Olyan gazdálkodási környezetet kívánnak megteremteni, amely mérsékeli az üzleti működés kockázatát.

A megállapodás értelmében a Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tagjai ebben az évben jelképes 1000 forintos havidíj fejében vehetik igénybe az Eye Watch Global Network Kft. által üzemeltett információs rendszert, mely védelmet nyújt a lánctartozások kialakulása ellen.

A gyakorlati tapasztalatok és a felhasználók által jelzett igények alapján folyamatosan fejlesztett adatbázisban a nyilvános cégadatok mellett (cégnév, székhely, cégjegyzékszám) a vállalkozások mellett jelenleg a bejelentett fizetési mulasztások száma, valamint a számlalejárata óta eltelt időszak nagysága szerepel. Az adatbázisban kizárólag csak az elismert, de rendezetlen tartozások láthatók, vagyis, ha egy adós eleget tett fizetési kötelezettségének, a terhelő bejegyzés 24 órán belül törlődik a rendszerből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik