Üzleti tippek

15 elnökjelölt a Magyar Rádiónál

Várhatóan tizenöten pályáznak a Magyar Rádió (MR) elnöki posztjára, legalábbis a szerdai határidőig ennyien vásárolták meg a pályázati csomagokat, közölte Gellért Kis Gábor.

A közszolgálati médiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumának elnöke közölte, hogy a pályázatok beadási határideje június 13-a. A pályázatokat egy nappal a leadás után, június 14-én közjegyző jelenlétében bontják fel – mondta Gellért Kis Gábor, aki reményét fejezte ki, hogy július 10-én már elnökválasztó kuratóriumi ülés lesz.

A rádiózásról és televíziózásról szóló törvény rendelkezései szerint a közszolgálati médiumok elnöki tisztségére a parlament által választott kuratóriumi elnökség állít jelöltet, kétharmados szavazással; a személyi javaslatot hasonló arányban kell jóváhagynia a társadalmi szervezetek delegáltjaival kiegészült nagykuratóriumnak.

A kuratóriumi elnökségnek legutóbb előző év december 12-én nem sikerült elnököt jelölnie a rádió élére. Gellért Kis Gábor akkor közölte: újra, ötödször is pályázatot írnak ki a tisztségre. A rádió Kondor Katalin mandátumának – 2005. augusztusi – lejárta óta működik elnök nélkül. A médiumot jelenleg a két alelnök irányítja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik