Üzleti tippek

Szimmetria az adatátvitelben – „Felszállóágban az üzlet” – SDSL 3G akció a TVnet-től

2006. május 23., Budapest – Harmadik generációs, nagy sávszélességű, kedvezményes SDSL 3G internetszolgáltatást kínál a TVnet – 2-2 Mbit/sec és 4-4 Mbit/sec sebességgel – üzleti előfizetők számára.

Az SDSL 3G egy új, harmadik generációs, nagy sávszélességű, szimmetrikus digitális előfizetői vonal, amelyet a TVnet ADSL 3G termékének februári bevezetésével egyidejűleg indított el. A műszaki átadások munkái május közepére fejeződtek be, így az SDSL szolgáltatás létesítése ettől az időponttól már folyamatos. A TVnet Budapest területén jelenleg 19 központban van jelen, június végére várhatóan 21 központban lesz elérhető (lefedettségi térkép: www.tvnet.hu). A szolgáltatást a cég saját hálózatán belül nyújtja ügyfelei számára. Különbsége – és egyben előnye – az ADSL-lel szemben, hogy míg az ADSL-nél a sávszélesség az előfizető irányába nagyobb, az SDSL-nél a kapcsolat szimmetrikus, vagyis azonos adatátviteli sebesség biztosított letöltési és feltöltési irányban egyaránt.

A TVnet SDSL 3G szolgáltatása a bérelt vonalú internetszolgáltatáshoz hasonló, hiszen szimmetrikus adatforgalmat tesz lehetővé (jelen akcióban mindkét irányban 2-2 Mbit/sec és 4-4 Mbit/sec sebességben), kizárólag réz érpár alapú telefonvonalon, teljes hurokátengedéssel. Az ADSL-lel (vagyis az aszimmetrikus digitális előfizetői vonallal) ellentétben az SDSL-lel kedvezőbb szolgáltatáshoz juthatnak azok, akik munkájuk során fel- és letöltési irányban egyaránt jelentős adatcserét bonyolítanak.

„Az SDSL technológia elsősorban azoknak nyújt megoldást, akiknél kiemelt szempont a feltöltési sebesség, és költséghatékonyan akarják megvalósítani az adatátvitelt. Az SDSL internetszolgáltatásban így főként azok a kis és közepes vállalkozások érdekeltek, amelyek nagy mennyiségű vállalati adatot forgalmaznak (pl. videokonferenciát tartanak), és érzékenyek a kiadásokra” – fogalmazott ifj. Lengyel Tibor, a TVnet Kft. ügyvezető igazgatója.

A TVnet SDSL 3G internetszolgáltatának havi alapdíja lakossági előfizetők esetén bruttó 10.500 forint, üzleti előfizetőknél nettó 38.000 forint. A cég a jelenlegi, hasonló kapacitású bérelt vonali összeköttetések havidíjának töredékéért, több mint 50%-kal kedvezőbb áron teszi elérhetővé SDSL szolgáltatását – mind a lakossági, mind az üzleti szegmens számára. A június 1-től kezdődő, és két hónapon át tartó SDSL 3G akció keretében a vállalat egy 120 ezer forint értékű, Allied Telesyn modemmel is megajándékozza az előfizetőket (1 éves hűségnyilatkozat esetén 2-2 Mbit/sec és 4-4 Mbit/sec).

Az ADSL és az SDSL technológia – a vezetékes telefon infrastruktúráját felhasználva – nemcsak a szélessávú internetelérést valósítja meg, hanem az IP televíziózás világát, és számos egyéb (kényelmi szempontokat szolgáló) technikai újítást is. A TVnet SDSL szolgáltatásától ügyfélszámának 5-10%-os növekedését várja 2006-ban.


###

TVnet Kft. (www.tvnet.hu; www.adsl3g.hu):
A TVnet Kft. 1994 októberében alakult azzal a céllal, hogy a kábeltelevíziós hálózaton keresztül adatátviteli szolgáltatásokat biztosítson. Az Euroexpert 2004 augusztusa óta többségi tulajdonosa a TVnet Kft.-nek, amely a hazai internetes piac egyik legdinamikusabban fejlődő vállalata. Az új tulajdonos által végrehajtott célirányos átszervezésének köszönhetően, alig több mint egy évvel az átalakítás után a TVnet megháromszorozta előfizetőinek számát, duplájára növelte árbevételét, illetve jelentősen növelte földrajzi lefedettségét.
A TVnet 1996-ban elsőként indította el Kábelnet szolgáltatását egyéni és üzleti előfizetői számára. A cég szolgáltatásai között az ADSL, az ADSL 3G, a LAN, a TVfon, IP TV és a Kábelnet kiépítés is megtalálható. A TVnet értékesítési munkatársai az ügyfelek különleges igényeire, egyedi ajánlatokat is készítenek. A 24 órás telefonos ügyfélszolgálaton magasan képzett kollégák biztosítják a felmerült problémák gyors és szakszerű elhárítását.
A TVnet 2005-ös nettó árbevétele meghaladta az 1 milliárd forintot, ezzel a cég megduplázta előző éves forgalmát. Ügyfeleinek száma is dinamikusan nőtt: 2004-ben 8 534 TVnet előfizető volt, 2005 végén pedig a cég ügyfeleinek száma elérte a 14 800-at.

További információk:
TVnet Kft. B&D ComMedia Kommunikációs Iroda
Katona Phaedra, marketing igazgató Béres Anikó, ügyvezető igazgató
tel.: 999-4568, 30/406-0144 tel.: 201-2512
e-mail: phaedra.katona@tvnet.hu e-mail: aniko.beres@commedia.hu

Csizmadia István, kereskedelmi igazgató
Tel.: 999-4580, 30/203-9600
e-mail: istvan.csizmadia@tvnet.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik