Üzleti tippek

Könnyített iskolakezdés Ticket Service utalvánnyal

Még nem ért véget az idei tanév, ám a Accor Services-nél már a következőre készülnek. A munkáltatók ugyanis minden eddiginél többel támogathatják dolgozóik gyermekeinek iskolakezdési költségeit Ticket Service beiskolázási utalvánn

Idén januárban 17.000-ről 19.000,- forintra nőtt az adómentes juttatás értéke. A gyermekenkénti támogatás, ha mindkét szülő megkapja, elérheti akár a 38.000,- forintot is. Tavaly bevált, hogy a korábbi évekhez képest már nemcsak három, hanem négy hónapon keresztül, július 1. és október 31. között vásárolhattak az utalványokkal az iskolások szülei tankönyveket, taneszközöket és ruhákat. A beiskolázási utalvány az egyszerű felhasználás, a kevés adminisztráció, valamint az elfogadóhelyi kedvezmények miatt lényegesen többet ér, mintha bérként kapná a dolgozó ezt a juttatást. Egyes üzletek, például könyvkereskedések, papír- és írószer áruházak, ruházati és sportboltok, szupermarketek ugyanis 5-15 százalékos kedvezményt is adnak, ha náluk Ticket Service utalvánnyal vásárolnak. Könnyebbséget jelent, hogy bővült az utalvány-elfogadóhelyek köre is, országszerte már csaknem 7.000 üzletben várják az utalvánnyal fizető szülőket. Tavaly több mint 80.000 gyerek kapott Ticket Service beiskolázási utalványt, 1 milliárd forintot meghaladó értékben.

Arnaud Erulin elmondta azt is, hogy a beiskolázási utalvány – az étkezési- és melegétel jegyeket követően – a harmadik legnépszerűbb béren kívüli juttatási forma.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik