Üzleti tippek

Villamossági és informatikai komfortérzet az irodában

Miközben folyamatosan növekszik a magyar lakosság lakáskultúra iránti fogékonysága, ez az igény a keresletben is megmutatkozik. A Szonda Ipsos – a Legrand Rt. megbízásából végzett – kutatása szerint a lakberendezési láz alig észrevehető a villamos szerelvényeknél, amelyek a lakás- vagy irodaberendezéshez kapcsolódó tárgyak fontossági sorában a szobanövények előtt találhatók.

A villamossági és informatikai megoldások egy lakás és iroda kényelmének és biztonságának kialakításában nélkülözhetetlen elemek, sőt minden őket fontosságban megelőző tárgy, mint csempe, ajtó vagy ablak, csak utánuk jöhet az építési folyamatban. A kapcsolóknak és csatlakozóaljzatoknak a kommunikációban is fontos szerep jut: nélkülük nincs TV, telefon, internet-hozzáférés, pedig ezen eszközök nélkül már nehezen képzelhető el egy mai otthon vagy iroda.

A villamos szerelvények nemcsak valamilyen funkció ellátására alkalmasak, hanem képesek a hely stílusát is érvényre juttatni. Míg a rosszul megtervezett villamos hálózat következményeként hosszabbítók csúfítják a teret, addig a jól átgondolt otthonban a kapcsolók és csatlakozóaljzatok harmonizálnak, erősítik a megteremtett hangulatot. A lakberendező vagy belsőépítész számára pluszlehetőség nyílik általuk a stílusteremtésére.


Egyszerűség és design

A villamosszerelvény-kínálat olyannyira nem ismert a magyar lakosság körében, hogy a kutatásban részt vettek mindössze 5 százaléka használ fényerőszabályzós kapcsolót, ami a több mint 50 funkcióra megoldást kínáló Legrand-portfólióban az egyfunkciós, szimpla kapcsolót követő legegyszerűbb termék. Ebből az következik, hogy a magyar lakosság nagy lemaradásban van a fejlettebb országokhoz képest a villamos szerelvények által kínált funkciók kihasználásának tekintetében.

A reprezentatív kutatás arra is rámutatott, hogy a magyar lakosság nagy része azt gondolja, hogy a kapcsolók, dugaljak nem tartoznak szervesen a lakás vagy iroda designjához. Ez a nézőpont azt tükrözi, hogy a hosszan tartó szűkös választék rányomta bélyegét a közízlésre, és a nagy áttörés – mikor a fogyasztók felfedezik a villamos szerelvények színes és formás világát – várat még magára. Pedig a jelenleg elérhető gazdag kínálat már lehetővé teszi, hogy a villamos szerelvények a lakás és iroda stílusának szolgálatába állított kiegészítők legyenek, amelyek tovább hangsúlyozzák a berendezés egyéni ízlésvilágát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik