Üzleti tippek

Elsőként magyar zsűritag az Ernst & Young versenyén

2006. május 9., Budapest - A KÜRT Zrt. elnöke, dr. Kürti Sándor a magyar üzleti élet első olyan képviselője, aki zsűritagként részt vehet a világ legjobb üzletemberének kiválasztásában.

Dr. Kürti Sándor, a KÜRT Zrt. elnöke, 8 zsűritársával együtt dönthet a világ legkiemelkedőbb üzletemberének kiválasztásában. A verseny Monte Carloban lesz, június 6. és 11. között, ahol 32 ország legjobb üzletemberei versengenek az üzleti világ legmagasabb rangú díjáért, az Ernst & Young World Entrepreneur Of The Year® címért.

A díjat 1986-ban, Amerikában indította útjára az Ernst & Young, hogy elismerje a maradandó üzleti értéket teremtő sikeres vállalkozókat. A húsz évre visszatekintő nemzeti Ernst & Young „Entrepreneur Of The Year” győztesei idén hatodik alkalommal mérhetik össze teljesítményüket a nemzetközi porondon is. A gálát a CNBC televízió egyenesben közvetíti, íly módon is a figyelem középpontjába állítva az üzleti világ kimagasló teljesítményű képviselőit.

Dr. Kürti Sándor nyerte el Magyarországon az Év Üzletembere díjat 2005-ben, amellyel jelölést kapott, és részt vett a múlt évi Ernst & Young World Entrepreneur Of The Year® választáson. Majd tavalyi bemutatkozása alapján dr. Kürtit beválasztották a független nemzetközi bírálóbizottság tagjai közé, az informatika világában, az adatmentés és az információbiztonság területén nyújtott több évtizedes, nemzetközi hírű, példaértékű teljesítményéért, az általa vezetett cég innovatív fejlesztéseiért és társadalmi szerepvállalásáért.

„Megtiszteltetés, hogy az üzleti világ legtekintélyesebb eseményének aktív részese lehetek, és képviselhetem Magyarországot ott, ahol a tudás és az újító szellemiség áll az első helyen. Kivételes üzleti egyéniségek találkoznak Monte Carloban, akiket – bár különböző kultúrában, különböző kihívások között élnek, de mégis – ugyanaz a motor hajt…” – nyilatkozta dr. Kürti.

A független, szakmai bírálóbizottság kiválasztásánál az üzleti életben megvalósított eredményeket, valamint az egyéni szellemiséget és látásmódot veszik figyelembe. Mindannyian a tudományos, illetve a gazdasági élet meghatározó szereplői, akiket követendő üzleti magatartásuk, vagy tudományos munkásságuk miatt kértek fel a poszt betöltésére. A zsűri elnöke már több éve Howard Stevenson, a Harvard Egyetem világhírű professzora, a Do Lunch or Be Lunch és a Just Enough című üzleti bestsellerek írója.

###

KÜRT Zrt. (www.kurt.hu ):
1989-ben kezdte meg tevékenységét, és az elmúlt 17 évben a magyar számítástechnikai piac meghatározó vállalkozása. Külföldi üzleti tevékenysége megerősítésére Ausztriában és Németországban leányvállalatokat alapított. A KÜRT az információbiztonság területének vezető szakértője az adatvédelem és adatbiztonság területén. Európa egyik vezető adatmentő cége, világviszonylatban is elismert adatmentési technológiájával, évi 2000 feletti adatmentéssel.

További információk:
Csuba Dea, marketing igazgató, KÜRT Zrt. (tel.: (1) 424-6671, e-mail: dea.csuba@kurt.hu )

Ajánlott videó

Olvasói sztorik