Üzleti tippek

RMB Hungary–Sanoma Budapest Award

admin
admin

2006. 05. 03. 00:00

Az RMB Hungary Multimédia Kft. – a Cannes Lions Nemzetközi Reklámfesztivál hivatalos magyarországi képviselője – és a Sanoma Budapest Lapkiadó Zrt. 2006-ban, május XXX-én rendezi meg az RMB Hungary–Sanoma Budapest Awardot.

Az immár hatodszorra megrendezésre kerülő fesztiválra film kategóriában 22, az outdoor, indoor & press kategóriában pedig 56 nevezés érkezett. Ebből a zsűri által kiválasztott 10-es és 13-as shortlist ment tovább, a végeredményt pedig május 11.-én az Uránia Filmszínházban hirdetik ki hivatalosan.

A nevezők között megtalálhatóak a jelentősebb hazai kreatívügynökségek, illetve érkezett nevezés közvetlenül hirdetőtől, médiumtól is.

A verseny fődíjaként mindkét kategóriában az első és második helyezést elért alkotásokat az RMB Hungary Multimédia Kft. saját költségén benevezi a 2006-os Cannes-i Reklámfesztiválra.

Az RMB Hungary-Sanoma Budapest Award 2006 zsűrije:

B. Csejtei Ildikó
Sanoma Budapest
marketing- és pr-igazgató

A Budapesti Közgazdaság-tudományi (ma Corvinus) Egyetem marketing, valamint nemzetközi kapcsolatok szakán szerzett diplomát. Az egyetem ideje alatt fél évet töltött Passauban, ahol marketinget és piackutatást tanult. A diploma megszerzése után (egy évig) egy munkaerő-piaci tanácsadó cég ügyfélkapcsolati vezetőjeként dolgozott. 1995-ben a Cambridge-i Egyetemen szerzett másoddiplomát menedzser szakon. Ezt követően a londoni Roland Berger & Partnernél helyezkedett el stratégiai tanácsadóként. 1997-től az ÁB-Aegon Biztosító Rt. pr-menedzsere, majd marketing- és pr-igazgatója Magyarországon. 2000 májusában a Sanoma Budapest Kiadói Rt.-nél helyezkedett el marketing- és pr-igazgatóként. Hat éve dolgozik ebben a pozícióban a kiadónál. Négy nyelven beszél, angolul, németül, hollandul és spanyolul.

Gács Róbert
Young & Rubicam
Budapest
kreatívigazgató

1991–1993 között a Hungexpo-Publicis FCB-nél copywriter. 1993 és 1994 között a Saatchi & Saatchinál copywriter, majd ezt követően szabadúszó. 1994-ben az Euro RSCG–Havasihoz kerül szintén copywriterként. 1995-ben ugyanezt a pozíciót tölti be a GGK-nál. 1995-ben copywriterként kezd a Young & Rubicamnél, majd 1997 és 2002 között az ügynökség társ kreatívigazgatója. 2002-től a Young & Rubicam Budapest kreatívigazgatója,.
Díjak: 2002 – Effie, Bronz-Effie, 2002 – Aranypenge Reklámfesztivál, közönségdíj, 2002 – Kreatívfesztivál, első díj film kategóriában, 2001. Aranypenge Reklámfesztivál, Bronzpenge-díj, 2001 – Ad Age Fesztivál, első díj outdoor kategóriában. 2000 – Aranypenge Reklámfesztivál, Bronzpenge, 1999 – Koppenhága Kampányfesztivál, a legjobb európai dobozosital-kampány, második díj, 1997 – Portoroz Golden Drum, Arany Dobverő- és Golden Drum-nagydíj, 1997 – Cannes Lions Nemzetközi Reklámfesztivál, Bronz-Lion. Ez a munka a Campaign Screen videomagazin 13. számában is megjelent.

Gálik Péter
Scholz & Friends
kreatívigazgató

Gálik Péter a Scholz & Friends alapító tagjai között volt 1995-ben. 1997 óta dolgozik kreatívigazgatóként. Korábban stratégiai tervezőként és szövegíróként is tevékenykedett. A hazai kreatívdíjak mellett mellett több kiemelkedő nemzetközi elismerés fűződik a nevéhez. Ezek közül talán a legfontosabb az első, tévészpottal kiérdemelt, magyar EPICA- (Europien Premier Creative Awards) díj megnyerése. A Scholz & Friends-hálózaton belül évek óta az ICC (International Creative Committee) tagja. Reklámszakmai eredményein kívül érdemes megemlíteni, hogy ő a szerzője az utóbbi idők egyik legsikeresebb – „Az év ifjúsági könyve”-díjjal jutalmazott – könyvének (Diák Murphy, avagy a problémák kezdete nem esik egybe a felnőttkor kezdetével).

Guttengéber Csaba
RMB Hungary Kft.
értékesítési igazgató

Az alap (agrár) és másod- (marketing), illetve harmad- (informatikus) diploma megszerzése után
1998-ban ügyféloldalon helyezkedett el egy kozmetikai cég marketingeseként. 1999-ben a Concorde Értékpapír Rt. leányvállalatánál marketingkoordinátor, majd 2000-ben féléves reklámügynökségi key account manager munkakör után került az RMB Hungaryhez. Először mint médiakutatási menedzser, majd több pozíciót betöltve 2003 februárjától értékesítési igazgatóként dolgozik az RMB-nél. 2005 óta média- és médiamarketing-tanácsadással is foglalkozik, ez utóbbival 2006 óta az RMB Consulting keretein belül. Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem MBA szakán tanul.

Halász Gyula
Partners J. Walter Thompson
kreatívigazgató

1990-től egy éven át a GGK Budapest Reklámügynökségnél copywriter. 1991–1992 között az Euro RSCG Budapest senior copywritere. 1992-től a Partners J. Walter Thompson kreatívigazgatója. Ügyfeleik között taláható az Unilever, a Shell, a Siemens, a Lego, a Matáv, a Vaillant, a Kaiser’s szupermarketek, a Mazda, a Wienerberger, a Kraft Foods Hungária. 1998-ban zsűritag Portorozban. 2000-ben zsűrielnök az Aranypenge Reklámfesztiválon, 2001-ben ismételten részt vesz mint zsűritag.
Díjak: 1994 – Magyar Reklámfilmfesztivál, 1997 – Golden Drum, 2. hely, 1997 – Danubius on Air Award, 2. hely, Citylight Plakátverseny, közönségdíj. 1998 – Muscle Press, Axel Springer, 1. díj, 2000 – Aranypenge Reklámfesztivál, Bronzpenge-díj, 2001 – Aranypenge Reklámfesztivál, bronzdíjak.

Kádár Tamás
A Publicis Magyarország
volt kreatívigazgatója

Többéves tanítás, újságírás és angol–amerikai irodalom fordítása után, 1993-ban kezdett el dolgozni a reklámiparban.
A Publicisnél dolgozott a kezdetek óta. Ő teremtette meg a ma már 18 embert alkalmazó kreatívosztályt. Osztályvezetőként részt vett minden nagyobb projektben, valamint az összes új üzlet szerzésére irányuló tenderben. Vezetése alatt a Publicis számtalan kreatívdíjat nyert más- más kategóriákban, mindemellett számos új ügyfelet és különféle helyi, valamint nemzetközi produkciós lehetőségeket szerzett.

Spielmann Gábor
Sylva Reklámügynökség
kreatívigazgató

1995-től szövegíró a B’oker Reklámügynökségnél. Majd 1997 és 1998 között átkerült ügyféloldalra a sales- és marketingosztályra a Mobil Oilnál, valamint a Stollwercknél. 1998-tól 2000-ig szövegíró a Young & Rubicamnél, a HKB Bozellnél, a Sylvánál –szabadúszóként – és a Lowe GGK-nál. 2000-től a Sylva Reklámügynökség kreatívigazgatója.
Díjak: 2001 – Golden Drum, Ezüst Dobverő, 2001 – Aranypenge, 2001 – Ezüstpenge, 2002 – RMB, II. hely, 2002 – Aranypenge–Aranyszív, 2002 – Golden Umbrella Grand Prix, Golden Umbrella I. hely.

Szászkő László
hat reklámügynökség
vezető kreatívigazgató

A hat alapítója (1991) és vezető kreatívigazgatója. Közvetett vagy közvetlen alkotója a hat kreatívdíjakkal (7 Pegazus, Aranypenge, Ezüstpenge, Cannes Nemzeti Oklevél, Párizs Óriásplakát Grand Prix), direktmarketing-díjakkal (Dimako stratégiai, kreatív- és különdíjak), és hatékonysági díjakkal (2 Ezüst-Effie) elismert munkáinak. A hazai reklámszakmai szervezetek (MaKSZ, Magyar Reklámszövetség, ÖRT) vezetőségének több cikluson át vagy jelenleg is tagja. Több hazai és nemzetközi zsűri tagja. Óragyűjtő és profi búvár. A hatos munkák közül az Ignis bevezető és imázskampányaira, illetve az Első Lakáshitel márka kialakítására és bevezetésére a legbüszkébb.

Torday Gábor
TBWA Budapest
kreatívigazgató

1995-ben végzett a Budapesti Közgazdaság-tudományi
Egyetemen marketing- és reklámszakon.
1994 és 1996 között a Világgazdaság című gazdasági napilapnál dolgozott újságíróként, majd csatlakozott a közép- és kelet-európai érdekeltségű Hager reklámügynökség csapatához mint copywriter. Miután 1998-ban a Hager hálózatát felvásárolta az Omnicom érdekeltségébe tartozó TBWA nemzetközi ügynökséglánc, a TBWA Budapest reklámügynökség kreatívigazgatója lett. 2005-ben a régió legrangosabb reklámversenyén, a Portorozsi Golden Drum Fesztiválon a film, print és rádió kategória zsűrijének tagja volt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor Angela Merkel gestures after addressing delegates during her conservative Christian Democratic Union (CDU) party's congress in Essen, western Germany, on December 6, 2016.
German Chancellor Angela Merkel launches into campaign mode for elections taking place in 2017. / AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.